Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:16
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κανένα μέλος της οικογένειας μου στο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ»






Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αποφασισμένος να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ, ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα.

«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη ότι προτίθεται να αποσυνδέσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διεξαγωγή εκλογών, ενώ χαρακτηρίζει την απλή αναλογική ως «δείγμα του πολιτικού αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

Επαναβεβαίωσε τη βούλησή του για να ψηφιστεί, από την επόμενη Βουλή, ένας «νόμος σύγχρονος που θα εγγυάται τη δίκαιη εκπροσώπηση αλλά και την κυβερνητική σταθερότητα» ενώ υπογραμμίζει πως ο ίδιος θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να μην περάσει η Ελλάδα την περιπέτεια της ακυβερνησίας λόγω της απλής αναλογικής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «άνανδρο» τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επιθέσεις λάσπης προς κάθε κατεύθυνση, στοχοποιώντας ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, κάτι που ο ίδιος εντάσσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τραβήξει τα φώτα μακριά από το σκάνδαλο πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον της οικονομίας, τόνισε ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει συγκροτημένο σχέδιο για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση. «Δεν υπόσχομαι στους Ελληνες ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος», δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν αλλάζει η στρατηγική της ΝΔ.

«Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για χαμηλότερους φόρους, για επενδύσεις που θα φέρουν νέες και καλύτερες δουλειές, για καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, για ασφαλείς γειτονιές, για καλύτερα νοσοκομεία, για μικρότερο και καλύτερο κράτος. Θα μιλάμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν».