Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:11
Τοπικά

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ από σήμερα στις Μικροθήβες






Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών και προχωρούν από σήμερα Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθη χθες στη συνέλευση των αγροτών που έγινε στο μπλόκο στις Μικροθήβες και αποφάσισαν τον πλήρη αποκλεισμό ακόμη και των παράδρομων που εξυπηρετούσαν τις συγκοινωνίες, αφού ο κόμβος παραμένει κλειστός από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, τις τελευταίες 3,5 εβδομάδες.

Οι αγρότες του μπλόκου πήραν την απόφαση να κλείσουν με τα τρακτέρ τους από τις 12 σήμερα το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα και τους δύο παράδρομους της εθνικής οδού, αλλά και τον παλιό δρόμο Βόλου – Αλμυρού.

Η απόφαση αυτή σημαίνει πλήρες black out στις συγκοινωνίες μεταξύ βορρά – νότου, αφού και τα Τέμπη παραμένουν κλειστά εδώ και πολλές ημέρες.

Οπως είχε επισημανθεί και από τις προηγούμενες μέρες, με αυτό το γενικό μπλάκ αουτ οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου να συζητήσει τα αιτήματά τους.

Αυτή η περιβόητη πρόσκληση ωστόσο δεν αναμένεται πριν από την Παρασκευή καθώς ο πρωθυπουργός, όπως είναι γνωστό, απουσιάζει στη Σύνοδο Κορυφής και επιστρέφει Παρασκευή.

«Εχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και πάνω σε αυτές περιμένουμε απαντήσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες ώστε να μας δοθούν απαντήσεις επί των αιτημάτων μας που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν και θα διασφαλίζουν το μέλλον μας στην ύπαιθρο» τόνισε χθες σ ο Δημήτρης Λουφόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Μικροθηβών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση για το κλείσιμο ελήφθη σε ευρεία γενική συνέλευση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο και οι οποίοι αποδέχτηκαν ομόφωνα την εισήγηση της Συντονιστικής επιτροπής για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από σήμερα και μέχρι νεωτέρας.