Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:49
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κυβέρνηση-κουρελού» -Μητσοτάκης & Φώφη στριμώχνουν Τσίπρα, ζητούν εκλογές






Σε πολύ υψηλούς τόνους, με εκατέρωθεν βολές αλλά και βαρείς χαρακτηρισμούς από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη για τους «πρόθυμους» των ΑΝΕΛ και τον Σπύρο Δανέλλη που θα ψηφίσουν ναί στην πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης, εξελίχθηκε η κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξι στην τιμή μιας ψήφου εμπιστοσύνης

Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους αφού μίλησε για την Αποστασία του ’65 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφύγει τις σχετικές αναφορές…λόγω οικογενειακής ευθύνης.

«Στέλνω, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά ένα σήμα κινδύνου για την επικίνδυνη υποβάθμιση της δημόσιας ζωής. Για τον συνεχή και συστηματικό ευτελισμό της, που δημιουργεί αποστροφή στους πολίτες. Σε όλα αυτά, βέβαια, αποκτούν μερίδιο ευθύνης και οι «πρόθυμοι» βουλευτές που ακούγεται ότι βρέθηκαν σε προσφορά: Έξι σε τιμή μιας ψήφου εμπιστοσύνης.»

«Όποιος αύριο δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει «ναι» και στη Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει μια κυβέρνηση – κουρελού. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να έχει βρει τους 151 βουλευτές. Πριν από 15 ημέρες ο Τζανακόπουλος έκανε λόγο για κυβέρνηση ανοχής, μειοψηφίας δηλαδή. Συναλλαγή μεσολάβησε! Τόσο ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Καμμένο, όσο και ανάμεσα στο Μαξίμου και τους πρόθυμους βουλευτές που κάνουν τους γυρολόγους μέσα στη Βουλή», και απευθυνόμενος στον κ. Δανέλλη που διεγράφη από το Ποτάμι, είπε: Τι άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες, κύριε Δανέλλη;

«Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα, όπως έλεγε ο Τσίπρας το 2014», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά, «διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά, «διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς

 

Κυβέρνηση κουρελού

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου που «δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα» και για «περιφερόμενους βουλευτές» που γίνονται δεκανίκια της κυβέρνησης κουρελού.

Η κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά, «διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι.

Μιλάω για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια αφού κουρέλιασε και την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα».

Μάλιστα συνέχισε κάνοντας λόγο για ιδιοτελείς συμμάχους που θα του επιτρέψουν να μείνει για λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία.

«Αντί να αποκλιμακώσει ο κ. Τσίπρας την τοξικότητα με την οποία έχει πλημμυρίσει τη δημόσια ζωή ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους για να εδραιωθεί στην κυβέρνηση για λίγους μήνες ακόμα».

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους για να εδραιωθεί στην κυβέρνηση για λίγους μήνες ακόμα» -Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους για να εδραιωθεί στην κυβέρνηση για λίγους μήνες ακόμα» -Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

 

Πολιτικοί γυρολόγοι

Ενώ καταφέρθηκε και εναντίον των στελεχών της κεντροαριστεράς που φλερτάρουν με την ιδέα να είναι υποψήφιοι με τον Σύριζα, τα οποία στελέχη χαρακτήρισε «ναυάγια»:

«Και, τώρα, ξαφνικά, απαλλαγμένος δήθεν από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας, κάνετε και δήθεν ανοίγματα στην κεντροαριστερά. Αλλά και εκεί βλέπω μόνο πολιτικούς γυρολόγους πρόθυμους να σας συνδράμουν. Διάφορα πολιτικά ναυάγια, που μέχρι πρότινος χαρακτήριζαν τον κ. Τσίπρα ως τον πιο ανέντιμο Πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης, τώρα τρέχουν από πίσω σας, εκλιπαρώντας για ένα κομμάτι εξουσίας για τους λίγους μήνες που σας απομένουν. Και δεν ντρέπονται ούτε αυτοί ούτε εσείς που τους δέχεστε».

Ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης με τον παραιτθέντα τ. ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης με τον παραιτθέντα τ. ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Σκληρή αντιπαράθεση για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιφύλαξε αιχμηρά σχόλια για τους πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ που έκαναν στο παρελθόν σκληρές δηλώσεις για την Μακεδονία και το όνομα και τώρα ετοιμάζονται να πούν ναί σε όλα, και στην ψήφο εμπιστοσύνης και στην Συμφωνία των Πρεσπών και προειδοποίησε:

«Οποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει “ναι” και στην Συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση και στηρίζει μία κυβέρνηση κουρελού δίχως λαϊκή εντολή

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του δήλωσε ότι σέβεται όσους πάντα διαφωνούσαν να δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια αλλά κατηγόρησε για υποκρισία όσους «επί 20 χρόνια διακήρυτταν μία θέση, την υπερψήφιζαν στις προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνήσεών τους, την διακήρυτταν στα διεθνή φόρα ως υπουργοί και σήμερα, μόνο και μόνο για να σώσουν το κομματικό μαγαζί, παριστάνουν ότι διαφωνούν, ψάχνουν να βρουν επιχειρήματα, εκεί που δεν υπάρχουν, για να διαφωνήσουν».

«Για όλους αυτούς, θα πω απλά ότι η στάση τους είναι πολιτικά και ηθικά ανέντιμη» επισήμανε ο πρωθυπουργός καρφώνοντας την Νέα Δημοκρατία και εξήγησε: «Γιατί δεν διαφωνούν στην ουσία, αλλά ψάχνουν να εφεύρουν ψεύτικα δήθεν σκοτεινά σημεία για να ψαρέψουν στα θολά νερά του εκλογικού τους ακροατηρίου. Εκεί βρίσκεται κατά την άποψη μου η διαφορά τους με άλλες πολιτικές δυνάμεις που ποτέ δεν μίλησαν για σύνθετη ονομασία, εκεί βρίσκεται και η διαφορά με τον μέχρι χθες κυβερνητικό μας εταίρο, τον Πάνο Καμμένο».

Μητσοτάκης: Οποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει "ναι" και στην Συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Οποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ψηφίζει “ναι” και στην Συμφωνία των Πρεσπών

 

Για τις εκλογές

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στόχος της πρότασης εμπιστοσύνης είναι «να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας», αλλά όχι μόνο αυτό. Η πρόταση εφόσον υπερψηφιστεί να δώσει την δυνατότητα στην κυβέρνηση «να κυρώσει την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση εμπιστοσύνης ώστε να προχωρήσει στα θετικά οικονομικά μέτρα που έχει υποσχεθεί.

Φώφη:  Ο ελληνικός λαός θα κάνει την ανατροπή και θα αναδείξει ισχυρό το Κίνημα Αλλαγής ή αλλιώς θα μπλέξουμε σε περιπέτειες και διχασμό»

Φώφη: Ο ελληνικός λαός θα κάνει την ανατροπή και θα αναδείξει ισχυρό το Κίνημα Αλλαγής ή αλλιώς θα μπλέξουμε σε περιπέτειες και διχασμό»

 

Φώφη: Κυβέρνηση-κουρελού

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είπε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για να σταθεί η χώρα συντεταγμένα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και δεν έχει καμία σχέση με τη «κυβέρνηση -κουρελού», όπως την αποκάλεσε, για την οποία ο κ. Τσίπρας ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης.«Δεν σας ενοχλεί που μία υπουργός σας μετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου;» ρώτησε.

Αναφερόμενη στην ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ντροπή να κρύβεται πίσω του και να μην υπερασπίζεται την επιλογή του.

Παρόντος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι δεν είναι λύση για τη χώρα το «φύγε εσύ-έλα εσύ». «Καμία άλλη πολιτική από τη σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης» παρατήρησε και υποστήριξε ότι χρειάζεται κυβέρνηση αξιόπιστη και προοδευτική, με συνεννόηση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι μεγαλύτερο από τη νομή της εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα κάνει την ανατροπή και θα αναδείξει ισχυρό το Κίνημα Αλλαγής ή αλλιώς θα μπλέξουμε σε περιπέτειες και διχασμό» κατέληξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr