Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 13:01
Τοπικά

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε νηπιαγωγείο της Νέας Ιωνίας

Κρούσμα μηνιγγίτιδας δημιούργησε αναστάτωση στη σχολική οικογένεια και τις υγειονομικές αρχές του νομού. Καταγράφτηκε σε νηπιαγωγείο της Ν. Ιωνίας, και ευθύς μόλις έγινε η διάγνωση ενημερώθηκαν το ίδιο το σχολείο, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, απ’ όπου δόθηκαν οδηγίες για τον χειρισμό της υπόθεσης.






Αγοράκι ηλικίας 6 ετών που φοιτά σε νηπιαγωγείο στη Ν. Ιωνία, την Τρίτη, με το άνοιγμα των σχολείων μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος δεν προσήλθε στο μάθημα. Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Δευτέρα, ανέβασε ξαφνικά πυρετό και οι γονείς του απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο. Γιατροί που προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις, διέγνωσαν μηνιγγίτιδα και έκαναν εισαγωγή στον 6χρονο στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου, όπου νοσηλεύεται με την κατάσταση της υγείας του να έχει βελτιωθεί.

«Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις και για ψυχολογικούς κυρίως λόγους, ζητάμε να γίνει απολύμανση των χώρων του σχολείου, και σε περίπτωση που και κάποιο άλλο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα, οι γονείς να απευθυνθούν άμεσα στον παιδίατρό τους», ανέφερε η διευθύντρια Υγείας, Χρυσούλα Κολημήτρα.

Το σχολείο λειτούργησε κανονικά και χθες ενημερώθηκαν οι γονείς. Το απόγευμα, έγινε απολύμανση των χώρων με χλωρίνη και σήμερα πρόκειται να περάσει ειδικό συνεργείο για να ψεκάσει.

«Δεν υπάρχει λόγος ούτε για πανικό, ούτε για να κλείσει το σχολείο», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.