Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:28
Τοπικά

Κρούσμα εκβιασμού επαγγελματία από δήθεν υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγείας






Τον προσοχή των επαγγελματιών από επιτήδειους που προσποιούνται τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και εκβιάζουν επαγγελματίες, εφιστά η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, που τους καλεί να ζητούν ταυτότητα, και να καταγγέλλουν περιπτώσεις εκβιασμών στην Αστυνομία ή στον εισαγγελέα.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων μετά από καταγγελία που ήρθε σε γνώση της υπηρεσίας για περιστατικό εκβιασμού επαγγελματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων από άτομο υποδυόμενο υπάλληλο ελεγκτικού μηχανισμού, εφιστά την προσοχή στους πολίτες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας μας φέρουν υποχρεωτικά υπηρεσιακή ταυτότητα.

«Παρακαλούμε τους επαγγελματίες κατά τον έλεγχο να ζητούν την υπηρεσιακή ταυτότητα των υπαλλήλων και όταν πέφτουν θύματα εκβιασμού να το καταγγέλλουν στα αρμόδια Αστυνομικά τμήματα ή στον Εισαγγελέα», τονίζεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας Υγείας, μέσα από την τήρηση της νομιμότητας και συγκεκριμένα της υγειονομικής νομοθεσίας καθώς και η προστασία των επαγγελματιών από παράνομες ή καταχρηστικές πρακτικές που διαταράσσουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς σε βάρος των πολιτών, υπογραμμίζει στο δελτίο.