Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:16
Τοπικά

Κριτική και ειρωνεία από Λαφαζάνη σε Τσίπρα, από το Βόλο






Σκληρή κριτική τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, εξαπέλυσε από το Βόλο ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι το κυβερνητικό σκάφος βυθίζεται με τον πρωθυπουργό να μην αντιλαμβάνεται την κοινωνική κατακραυγή και υπογράμμισε ότι «ο Τσίπρας έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία και δεν βλέπει τον κόσμο που είναι απογοητευμένος και εξοργισμένος ενώ οι υπουργοί του έχουν γαντζωθεί στην εξουσία»

Ο κ. Λαφαζάνης που βρέθηκε στο Βόλο και χθες βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση φίλων της ΛΑΕΝ στο Δημαρχείου του Βόλου απεύθυνε κάλεσμα στις αριστερές δυνάμεις για συσπείρωση και ενότητα προκειμένου να ανατρέψουν το μνημόνιο, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στο ΚΚΕ για το οποίο ισχυρίστηκε ότι στρέφει συνεχώς τα πυρά του εναντίον της Λαϊκής Ενότητας και συμπλήρωσε ότι με τον τρόπο αυτό δεν πολεμάει το σύστημα αλλά το στηρίζει με τη στάση του.
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας έκανε εκτενή αναφορά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας – όπως το χαρακτήρισε – της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, για το οποίο υπέδειξε ως υπέυθυνους τον Τσίπρα και τον Δραγασάκη προσθέτοντας ότι η παράταξη του είναι η πρώτη που κατήγγειλε με στοιχεία το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής ιστορίας. Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι για να στηθεί το σκάνδαλο αυτό, δηλαδή της ανακεφαλαιοποίησης ακολουθηθήκαν διάφορες μεθοδεύσεις με κορύφωση τις νυχτερινές τροπολογίες της Βουλής και δεσμεύτηκε ότι οι ένοχοι και οι συνένοχοι τους θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κάλεσε να μην απειλεί πως θα ξανασυγκρουστεί προκειμένου να υπερασπιστεί το λαό, γιατί την τελευταία φορά που το έκανε άδειασε τα ταμεία του κράτους και εξέφρασε την άποψη το τέλος της κυβέρνησης θα είναι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα αντιαγροτικά μέτρα που θα την οδηγήσουν σε μεγαλύτερο αδιέξοδο

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ σχολιάζοντας δημοσιεύματα για το θέμα της συνεργασίας του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αποδιδόμενε σε αυτή πρόθεση να ιδρύσει κόμμα, δήλωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία τους καθώς στοχεύουν στον ίδιο σκοπό.

Ο κ. Λαφαζάνης ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε πως η μη συμμετοχή της ΛΑΕ στη Βουλή είναι απώλεια για τη δημοκρατία και το λαό, διότι είναι η μόνη δύναμη που έχει εναλλακτική πρόταση και θα μπορούσε να ασκήσει αντιπολίτευση, ενάντια στο μνημονιακό μπλοκ και εκτίμησε ότι θα ενισχυθεί σημαντικά το επόμενο χρονικό διάστημα.