Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:03
Ελλάδα

Κρατείται στην Κάλυμνο ύποπτος ως τζιχαντιστής






Στη σύλληψη ενός υπόπτου ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος προχώρησαν την Τρίτη άντρες του Λιμενικού στην Κάλυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν πρόσφυγα από τη Συρία ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος.

Στις αρχές σήμανε συναγερμός μόλις εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο του άντρα φωτογραφίες και βίντεο με οπλισμό και σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους!

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες, ενώ υπάρχουν και αναφορές που τονίζουν ότι πρόκειται για διακινητή και όχι για Σύρο πρόσφυγα. Για την ώρα ο ύποπτος κρατείται στο Λιμεναρχείου Καλύμνου, ενώ στο νησί έφτασε το βράδυ και κλιμάκιο της ΕΥΠ με αραβόφωνο μεταφραστή προκειμένου να του πάρουν κατάθεση.

Πάντως, επειδή το γεγονός ότι έχει στο τηλέφωνό του βίντεο και εικόνες του Ισλαμικού Κράτους δεν μπορεί να αποδείξει πως ο Σύρος έχει στην πραγματικότητα σχέση με τους τζιχαντιστές, οι ελληνικές αρχές προσπαθούν τώρα να ελέγξουν τις κινήσεις και τις κλήσεις που έκανε τις τελευταίες ώρες και ημέρες, σε μια προσπάθεια να βρουν με ποιον ή ποιους επικοινώνησε.

 

Πηγή: protothema.gr