Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:27
Ελλάδα

Κρανοφόροι ξυλοκόπησαν τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου: Με απείλησαν ότι θα με εκτελέσουν






Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου δειπνούσε με την παρέα του στο bistrot bar «Ζάχαρη & Αλάτι» στην οδό Βαλτετσίου, όταν δέκα άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα και πλησίασαν τον βουλευτή.

Τα άτομα αυτά, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φορούσαν κουκούλες, ρώτησαν τον κ. Οικονόμου αν είναι ο βουλευτής της ΝΔ και εκείνος απάντησε θετικά.

«Τι θες εσύ εδώ ρε;», φέρονται να του είπαν στη συνέχεια και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν
με γροθιές και κλωτσιές, φωνάζοντας: «Εδώ δεν θα ξαναπατήσεις. Τα Εξάρχεια δεν είναι μέρος για βουλευτές».

Ο κ.  Οικονόμου μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ στη μία τα ξημερώματα αποχώρησε από το νοσοκομείο, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί. Σύμφωνα με τις εξετάσεις ο κ. Οικονόμου φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Ήρθαν δέκα “κύριοι” με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε», ενώ πριν φύγουν οι άγνωστοι τον απείλησαν: «Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

«Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο», είπε ο κύριος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης ο κύριος Οικονόμου δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις. «Η κυβέρνηση έχει αντικειμενική ευθύνη» για την επίθεση, είπε και συνέχισε: «Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα σε κανένα εκατοστό ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική όπως λέμε εμείς στη Νομική σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω για αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής»..

Με τον βουλευτή επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στον κ. Οικονόμου, ενώ καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε: «Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν. Και θα λογοδοτήσουν».

«Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο βίας στην Αθήνα. Μόνο ντροπή. Τα άβατα επιστρέφουν, οι πολίτες τρομοκρατούνται, η κυβέρνηση αδιαφορεί», δήλωσε μέσω twitter η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Πλακιωτάκης: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τους αντιεξουσιαστές

Στον «Ερυθρό Σταυρό» επισκέφθηκε τον βουλευτή του κόμματός του και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πράξη υψίστης βίας, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να σταματήσει να καλύπτει τους αντιεξουσιαστές όπως κάνει μέρος των στελεχών του. «Καλώ την Ελληνική Αστυνομία να βρει, να συλλάβει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες» τόνισε.

Τζιτζικώστας: Να τελειώσουμε οριστικά με το άβατο των Εξαρχείων

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε: «Αυτό που έγινε οφείλουν να το καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει και να τελειώσουμε οριστικά με το άβατο των Εξαρχείων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε μια ώρα, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση».

Σαμαράς: Η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι

Άνανδρη χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!», σχολίασε ο κ. Σαμαράς.

Μεϊμαράκης: Οι εχθροί της Δημοκρατίας δεν μας πτοούν, θα λογοδοτήσουν

Οι εχθροί της Δημοκρατίας δεν μας πτοούν, σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Twitter, αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο κύριος Μεϊμαράκης δήλωσε ακόμα πως αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση «θα λογοδοτήσουν» και σχολίασε πως «η επίθεση στον Βασίλη Οικονόμου δείχνει πόσο επικίνδυνες είναι οι φασιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια».


Κουμουτσάκος: Προμήνυμα άσχημων εξελίξεων οι αλυσιδωτές πράξεις βίας κατά βουλευτών

Μέσω του Twitter εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Βασίλη Οικονόμου ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από χρυσαυγίτες κατά το συλλαλητήριο των Ποντίων στο Σύνταγμα. «Οι αλυσιδωτές πράξεις βίας κατά βουλευτών είναι προμήνυμα πολύ άσχημων εξελίξεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Βαρβιτσιώτης: Βασίλη, κουράγιο

Την συμπαράστασή του στον Βασίλη Οικονόμου εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Βασίλη κουράγιο. Η αλητεία δεν θα περάσει» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Μπουκώρος (Βουλευτής ΝΔ): Ελπίζουμε να μην τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει συνήγορο για τους δράστες

Στον Ερυθρό Σταυρό βρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος τόνισε: «Καταδικάζουμε την επίθεση που είναι η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα εναντίον βουλευτών της ΝΔ, με τη μόνη διαφορά ότι οι δράστες προέρχονται από διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση. Ελπίζουμε να μην τρέχει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να βρει έναν καλό συνήγορο υπεράσπισης των δραστών».

 

Πηγή: protothema.gr