Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 06:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορδελιό: Σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας






Στην πλήρη έκτασή του εφαρμόζεται από νωρίς σήμερα το πρωί το σχέδιο εκκένωσης στο Κορδελιό, προκειμένου να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε σε βενζινάδικο.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας ξεκίνησε στις 11:05 το πρωί, αφού προσπεράστηκαν τα διάφορα εμπόδια που εμφανίστηκαν νωρίτερα. Εξι πυροτεχνουργοί θα αφαιρέσουν τον πυροκροτητή και να μεταφέρουν την βόμβα σε ασφαλή χώρο. Το έργο της απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας έχει αναλάβει η ομάδα ναρκαλιείας 112, που έχει απενεργοποιήσει δεκάδες παρόμοιες βόμβες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και σε άλλες περιοχές. Στη συνέχεια η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Το Σάββατο το ΕΚΑΒ μετέφερε σε δομές άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Αν και από νωρίς το πρωί σήμερα, αστυνομικοί πήγαν πόρτα-πόρτα στα σπίτια της περιοχής και υπενθύμισαν στους κατοίκους- οι οποίοι είχαν ενημερωθεί τις προηγούμενες ημέρες- ότι θα έπρεπε να έχουν φύγει έως τις 10:00, αρκετοί περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ πληροφορίες θέλουν κάποιους να μην έχουν φύγει. Εξαιτίας της καθυστέρησης, ξεκίνησε αργότερα και η διαδικασία εξουδετέρωσης και μεταφοράς της βόμβας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ