Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 03:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορδελιό: Απενεργοποιήθηκε η βόμβα, μεταφέρεται στο πεδίο βολής για να εξουδετερωθεί






Στο δεύτερο στάδιο πέρασε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι η τεράστια επιχείρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που είχε βρεθεί σε βενζινάδικο στο Κορδελιό.

Με μεγάλη αυτοκινητοπομπή, η βόμβα μεταφέρεται αυτή την ώρα στο πεδίο βολής Ασκού-Προφήτη, όπου θα γίνει η ελεγχόμενη έκρηξη.

Νωρίτερα, αφού ολοκληρώθηκε το προπαρασκευαστικό στάδιο και η αστυνομία έδωσε σήμα ότι εκκενώθηκε η περιοχή, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και στη συνέχεια τα μέλη της ειδικής ομάδας κατέβηκαν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα και επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr