Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:58
Τοπικά

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής επισκέπτεται αύριο τον Βόλο






Στην τελική ευθεία έχει μπει ο προσυνεδριακός διάλογος στο Κίνημα Αλλαγής. Στον Βόλο αύριο Tετάρτη, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στο οποίο θα λάβουν μέρος οι Μανώλης Όθωνας, Γιώργος Πεταλωτής και Θωμάς Ψύρρας, που θα μιλήσουν στις 7 το απόγευμα σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Volos Palace». Στην αυριανή εκδήλωση οι προαναφερθέντες αναμένεται να αναφερθούν στο πολιτικό διακύβευμα της ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα και να παρουσιάσουν τις ιδρυτικές θέσεις και αρχές του Κινήματος Αλλαγής. Παράλληλα αναμένεται να αναφερθούν στις πολιτικές εξελίξεις και να δώσουν το στίγμα των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το προσεχές διάστημα ο νέος πολιτικός φορέας.

Υποψηφιότητες μέχρι αύριο

Εξάλλου, με στόχο την πλήρη ανανέωση, μέλη των κομματικών σχηματισμών που απαρτίζουν το Κίνημα Αλλαγής (ΔΗΣΥ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ), στον νομό Μαγνησίας θα προσέλθουν την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11 κάλπες που θα στηθούν για την εκλογή των αντιπροσώπων για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου πολιτικού σχηματισμού.

Υποψηφιότητες για το συνέδριο θα υποβάλλονται μέχρι αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Η εκλογή των συνέδρων θα γίνει ανά καλλικρατικό δήμο με μονοσταυρία. Την επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης, η οποία ήταν υπεύθυνη στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς.

Με βάση τα εκλογικά τμήματα που είχαν λειτουργήσει τον περασμένο Νοέμβριο, στη Μαγνησία προβλέπεται να στηθούν κάλπες για τον Βόλο στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, όπου θα λειτουργήσουν τρία εκλογικά τμήματα, στη Νέα Ιωνία στο πρώην Δημαρχείο, στη Ν. Αγχίαλο στο πρώην δημαρχείο, στον Αλμυρό στο δημαρχείο, στο Βελεστίνο στο δημαρχείο, στο Στεφανοβίκειο στο ΚΕΠ, στη Σούρπη στο ΚΕΠ, στην Πορταριά στο πρώην Δημαρχείο, στην Αργαλαστή στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής, στο Τρίκερι στο ΚΕΠ Τρικερίου, στη Σκιάθο στο Γυμνάσιο – Λύκειο, στη Σκόπελο στο Ξενία και στην Αλόννησο στο Δημαρχείο.

Το συνέδριο, όπως είναι γνωστό, έχει προγραμματιστεί για τις 16-18 Μαρτίου στην Αθήνα.