Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 16:43
Τοπικά

Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας στο Δημαρχείο Αλμυρού






Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη είχε κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημοσθένη Νταόπουλο, στα πλαίσια των επαφών και συναντήσεων με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης,  για την καταγραφή των απόψεων τόσο στο θέμα της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και στα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α βαθμού.

Στη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, με έμφαση στα οικονομικά του Δήμου, στις ανάγκες προσωπικού, στις απαιτήσεις του τομέα της Πολιτικής Προστασίας, την ανεργία και το Αγροτικό.

Όπως επισημαίνεται από τη ΝΟΔΕ «Η καταγραφή της σημερινής κατάστασης επιτάσσει τη ριζική αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση  για τον παραμερισμό και την απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεσμικών οργάνων της».

Στο κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Πέτρος Μπατζιάκας, οι Θεματικοί Τομεάρχες κ. Χρήστος Καραβασίλης (Παιδείας) κ. Γιάννης Τέας (Υποδομών & Δικτύων), οι υπεύθυνοι των γραμματειών κ. Στέλιος Πολύζος (Επιστημονικών Φορέων), κ. Πέτρος Ζέκας (Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος), η κα. Όλγα Τσιαμήτα (Γυναικείων Θεμάτων) και ο κ. Δημήτρης Αναστασίου (Τοπικής Αυτοδιοίκησης)

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αλμυρού κ. Βαλαμούτης Κων/νος, ο Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο.  κ. Μπιζάτης Παναγιώτης και μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλμυρού.