Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:45
Τοπικά

Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα και Μηλιές






Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στη Ζαγορά, στην Τσαγκαράδα και στις Μηλιές. Όπως ανακοινώθηκε, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα λόγω της χιονόπτωσης.

Όπως σημειώνει ο διευθυντής Β’θμιας Σωκράτης Σαβελίδης , η απόφαση ελήφθη για κλείσιμο σχολείων νωρίς σήμερα το πρωί  όταν ήδη π.χ. στο Γυμνάσιο της Ζαγοράς είχαν πάει και οι μαθητές από τη Μακρυράχη, όπως και οι καθηγητές από το Βόλο. Όπως σημειώνει υπάρχει έγγραφο της Δ.Δ.Ε. που ζητά από τους δήμους να ενημερώνουν από το προηγούμενο βράδυ εκπαιδευτικούς και μαθητές για το αν θα είναι ανοιχτά η όχι στα σχολεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής του Γυμνασίου Ζαγοράς Ιωάννης Ζήκος ανέφερε ότι η χιονόπτωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και είναι πολύ έντονη. «Είμαστε σε επικοινωνία με το ΚΤΕΛ για να επιστρέψουν πίσω τα παιδιά από τη Μακρυράχη. Από χθες βράδυ ήμασταν σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς γιατί υπήρχε σχετική πρόβλεψη, αλλά τελικά η χιονόπτωση ξεκίνησε έντονα σήμερα νωρίς το πρωί».

Καιρικό

Στο μεταξύ από τις 4 τα ξημερώματα χιονίζει σε όλους τους ορεινούς όγκους της Μαγνησίας και όχι  μόνο, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. Έξω επιχειρούν 22 μηχανήματα και οι οδηγοί θα πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρή σε Ανάβρα, Κεραμμύδι, Βένετο και από Πορταριά δυτικά και ανατολικά μέχρι και το Δέλτα της Αργαλαστής. Όπως ανέφερε η κ. Χολυνδρίνη από χθες το βράδυ που ξεκίνησε η ελαφρά χιονόπτωση η Π.Ε. Μ. είχε ρίξει αλάτι σε όλο το δίκτυο για να μην παγώσει το χιόνι, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ