Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 12:26
Τοπικά

Κλείνει από σήμερα έως 24 Μαρτίου η παραλιακή από Αγριά προς Βόλο






Κλείνει για ένα μήνα σχεδόν η παραλιακή οδός στην κατεύθυνση από Αγριά προς Βόλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού που θα συνδέσει το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με το Βιολογικό Καθαρισμό Βόλου. Το έργο είχε ξεκινήσει πέρυσι το Φεβρουάριο, έμεινε όμως ημιτελές, καθώς παρουσιάστηκε εμπλοκή για το πέρασμα του αγωγού στο τμήμα μπροστά από την τσιμεντοβιομηχανία.

Από σήμερα Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου έως και τις 24 Μαρτίου, η κίνηση των οχημάτων από Αγριά προς Βόλο θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του Περιφερειακού. Οδοφράγματα θα απαγορεύουν την κίνηση των οχημάτων στην κατεύθυνση προς Βόλο, για την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του αγωγού του αποχετευτικού δικτύου.

Ο δρόμος θα είναι ανοιχτός και η κίνηση θα διεξάγεται κανονικά μόνο στην κατεύθυνση από Βόλο προς Αγριά.

Πέρσι τέτοια εποχή, ξεκινούσαν οι εργασίες σε όλο το μήκος του δρόμου. Το έργο προχωρούσε με γοργούς ρυθμούς. Ωστόσο, είχε δημιουργηθεί εμπλοκή σε τμήμα του δρόμου από το οποίο θα περνούσε ο αγωγός και βρίσκεται κατά μήκος της πρόσοψης της τσιμεντοβιομηχανίας.

Ο χρόνος για την παράδοση του δρόμου, καθώς ξεκινούσε η περίοδος του Πάσχα, πίεζε. Το έργο έμεινε ημιτελές και με την υπερπήδηση του εμποδίου, ο εργολάβος επιστρέφει για να ολοκληρώσει τον αγωγό.

Μέσω του αγωγού θα συνδεθεί το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με το Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου. Πρόκειται για έργο της ΔΕΥΑΜΒ ύψους 12 εκατ. ευρώ που θα συμβάλλει στη θωράκιση του Παγασητικού Κόλπου. Με την ολοκλήρωση του έργου, η Αγριά θα αποκτήσει αποχετευτικό δίκτυο και τα λύματα θα οδηγούνται απευθείας στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Βόλου.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τη συμπλήρωση μήνα και ο δρόμος να τεθεί σε κυκλοφορία την 25η Μαρτίου.

Τροποποίηση δρομολογίου ΚΤΕΛ

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τροποποιείται το δρομολόγιο των λεωφορείων της γραμμής Νο 5 που πηγαίνει προς Αγριά, από σήμερα 29 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου, λόγω εκτέλεσης εργασιών για τη σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αγριάς με τις ΕΕΛ Βόλου.

Συγκεκριμένα, η κίνηση των λεωφορείων από Αγριά προς Βόλο, κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας, θα πραγματοποιείται μέσω της Περιφερειακής οδού Βόλου – Αλκίπης – Απόλλωνος (Ν. Δημητριάδα «Εργατικά») – Θησέως – Σταδίου – Πολυμέρη.

Η δε κίνηση των λεωφορείων από Βόλο προς Αγριά, θα γίνεται κανονικά από τον κάτω κλάδο της Ε.Ο.