Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:47
Θεσσαλία

Κλέφτες «αλωνίζουν» στα χωριά του Ν. Λαρίσης κλέβοντας και καίγοντας Ι.Χ.






Ένα ακόμη, το τρίτο κατά σειρά, αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο χθες τα ξημερώματα στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας. Τα τελευταία 24ωρα, άγνωστοι δράστες που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ., κλέβουν επιβατικά και αγροτικά αυτοκίνητα από χωριά του νομού, τα οποία καίνε στη συνέχεια.

Με εξαίρεση ένα, τέταρτο, αυτοκίνητο που κλάπηκε από το Μεγ. Ελευθεροχώρι, Ι.Χ. που εγκατέλειψαν οι δράστες χθες τα ξημερώματα, κοντά στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο για να διαφύγουν της σύλληψης, όπως και έγινε, μετά από καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ..

Οι κλοπές Ι.Χ. θεωρούνται «συνηθισμένες», αυτό ωστόσο που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές έγκειται στο γεγονός ότι οι δράστες των τελευταίων κλοπών, εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα αφού πρώτα τα κάψουν εκτιμώντας ότι έτσι, θα σβήσουν τα ίχνη τους.

Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα, το ένα ιδιοκτησίας 43χρονου και το δεύτερο ιδιοκτησίας 34χρονου, κλάπηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, από τον Τύρναβο και τις Νέες Καρυές αντίστοιχα. Για να βρεθούν και τα δύο καμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, σε κοντινή απόσταση στη Ραχούλα. Μάλιστα οι δράστες, προτού κάψουν τα αυτοκίνητα, αφαίρεσαν και τους 8 τροχούς των δύο οχημάτων.
Με τις πρώτες εκτιμήσεις να συνδέουν τις κλοπές με εκμετάλλευση ελαστικών ή και το συνηθέστερο για την αξιοποίηση ανταλλακτικών.

Οι κλέφτες συνέχισαν ωστόσο τη δράση τους και προχθές το βράδυ, καθώς έκλεψαν αυτοκίνητο 40χρονου από την Ελάτεια. Αυτοκίνητο που βρέθηκε χθες τα ξημερώματα καμένο, στο ύψος της γέφυρας που συνδέει το Βλαχογιάννι και το Μεσοχώρι. Από αυτό το αυτοκίνητο οι δράστες δεν αφαίρεσαν τους τροχούς ωστόσο για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από την αστυνομία, «φόρεσαν» άλλες πινακίδες κυκλοφορίας.

Το ίδιο βράδυ κλάπηκε ένα ακόμη αγροτικό αυτοκίνητο, πάλι στα χωριά της Ελασσόνας, στο Μεγ. Ελευθεροχώρι. Η κλοπή του δηλώθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπισθεί το κλεμμένο αυτοκίνητο, στις 3.30 χθες τα ξημερώματα σε έλεγχο αστυνομικών της ΟΠΚΕ.

Ακολούθησε καταδίωξη με τους 3 ή 4 δράστες να εγκαταλείπουν το κλεμμένο αυτοκίνητο κοντά σε οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο όπου εκτιμάται ότι βρήκαν προσωρινά «καταφύγιο». Η δράση τους, που συνοδεύεται και με το κάψιμο των αυτοκινήτων, δεν έχει προηγούμενο ενώ η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

 
Πηγή www.eleftheria.gr