Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:34
Τοπικά

Κινητοποίηση υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για την μητέρα που ζητά να δώσει δύο παιδιά της






Προβληματισμό προκαλεί η ενέργεια μιας 30χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών, να ζητήσει η ίδια από την Εισαγγελία Βόλου, να παραχωρήσει την επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, ηλικίας 13 και 14 ετών, λόγω οικονομικής αδυναμίας της να τα αναθρέψει.

Ο προβληματισμός πηγάζει από το γεγονός ότι η γυναίκα προχώρησε στην ενέργεια αυτή, χωρίς προηγουμένως, να έχει απευθυνθεί για βοήθεια στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, είτε του Δήμου Βόλου, είτε του Νοσοκομείου, όπως γίνεται συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Νατάσα Μορφογιάννη, η ίδια προσωπικά επικοινώνησε με την εισαγγελία για να ενημερωθεί σχετικά ωστόσο, η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση απουσίαζε.

Όπως δήλωσε πάντως, από την μέχρι τώρα εμπειρία της γνωρίζει πως, στις περιπτώσεις αυτές, αν η εισαγγελία δεχθεί το αίτημα παραχώρησης της επιμέλειας, που στην προκειμένη περίπτωση υποβλήθηκε από την ίδια την μάνα, τότε τα παιδιά θα πρέπει αρχικά να σταλούν για εξετάσεις στο Νοσοκομείο ώστε να διερευνηθεί τόσο η σωματική τους υγεία, όσο και η ψυχολογική και ακολούθως, να αποφασιστεί πού θα ανατεθεί η επιμέλεια και φιλοξενία τους.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος καλεί την 30χρονη να έρθει σε επαφή μαζί της ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες βοήθειας που υπάρχουν, προκειμένου να μην χωριστούν μητέρα και παιδιά. Στην περίπτωση δε, που αποφασιστεί η φιλοξενία των παιδιών σε κάποια δομή, η κ. Μορφογιάννη δήλωσε πως θα μπορούσε να γίνει μερική φιλοξενία των παιδιών στο Ορφανοτροφείο Βόλου, δηλαδή να τους παρέχεται σίτιση, εκπαίδευση και ό,τι άλλο χρειάζονται από το Ίδρυμα, αλλά το βράδυ να επιστρέφουν στο σπίτι τους.