Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:39
Τοπικά

Κινδύνευσε αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Αλμυρού

Κινητοποίηση σήμερα νωρίς του πρωί του λιμεναρχείου Βόλου για να σωθεί ενα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος που ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Χοροστάσι Αλμυρού και ο ηλικιωμένος κυβερνήτης κινδύνεψε πρόσκαιρα, λόγω του αέρα του φυσούσε.
Ειδικότερα σήμερα στις 6:30 π.μ. η γυναίκα του κυβερνήτη ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Βόλο, ότι το σκάφος του συζύγου της, που βρισκόταν στην περιοχή Χοροστάσι Πλατάνου, είχε ακινητοποιηθεί λόγω του ότι κάπου είχε «μαγκώσει»  και κινδύνευσε να παρασυρθεί στην ακτή. Ο κυβερνήτης έριξε άγκυρα αλλά όμως στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 5-6 μποφόρ. Επί τόπου έσπευσε  πλωτό του Λιμεναρχείου Βόλου, ενώ ενημερώθηκε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που επίσης πήγε στο σημείο με το διασωστικό της σκάφος, ενώ από ξηράς βρέθηκε όχημα το Λιμενικού Σταθμού Αμαλιάπολης.
Τελικά, στο σημείο που είχε ακινητοποιηθεί το αλιευτικό τα νερά ήταν αβαθή και δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τα δύο μεγάλα σκάφη, οπότε τον ψαρά ρυμούλκησε άλλο αλιευτικό σκάφος, γύρω στις 8π.μ. δίνοντας τέλος στην περιπέτειά του.