Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:55
ΜαγνησίαΤοπικά

Κινδυνεύει η ζωή βρέφους στη Σκόπελο- Ακαρπες οι προσπάθειες για διακομιδή του






Ώρες αγωνίας για τη διακομιδή εννέα μηνών βρέφους από τη Σκόπελο στο Βόλο. Από χθες το βράδυ γίνεται προσπάθεια να διακομιστεί στο Βόλο, αλλά ακόμη αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό λόγω των ισχυρών ανέμων. Στο νησί δεν μπόρεσε να πλησιάσει ούτε σκάφος ούτε ελικόπτερο. Το μωράκι αντιμετωπίζει σοβαρά γαστρεντερολογικά προβλήματα και κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Βόλου, ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, γιατρός του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Λόγω των ισχυρών ανέμων επίσης, κανείς ιδιώτης δεν διακινδύνευε να ανοιχτεί με πλωτό σκάφος στη θάλασσα, ώστε από τη Σκόπελο να προσεγγίσει τη Σκιάθο, όπου υπήρχε η εκτίμηση ότι μπορεί να προσγειωθεί C130 ώστε να παραλάβει το άρρωστο μωρό, για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ζητήθηκε από τον Πρωτέα που είχε «δέσει» στη Σκιάθο να πλεύσει στην περιοχή, όμως τα 11 μποφόρ που έπνεαν εκείνη την ώρα, δεν επέτρεψαν στο καράβι να αποπλεύσει και να προσεγγίσει τη Σκόπελο. Ετσι ζητήθηκε η συνδρομή γκαζάδικου που έπλεε σε κοντινή απόσταση προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες.

Με ένα πλωτό σκάφος, ο γιατρός μαζί με έναν λιμενικό που κρατούσε το μωρό αγκαλιά προσπάθησαν να προσεγγίσουν το γκαζάδικο στον Αγνώντα, εν αναμονή πολεμικού αεροσκάφους που αναμένονταν, για να μεταφέρει σε νοσοκομείο στην Αθήνα το μωρό. Παρ’ ότι το πλωτό σκάφος κατάφερε να προσεγγίσει τον Αγνώντα, τελικά δεν κατέστη να ανεβούν στο καράβι ο γιατρός με το λιμενικό και το μωρό και έτσι τώρα όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην βελτίωση του καιρού

Σήμερα θα συνεχιστούν οι προσπάθειες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ