Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:56
Αθλητικά

“Κεραυνοί” Μπέου για ΕΠΟ, Ολυμπιακό και …Παππά!






Έξω από τα δόντια μίλησε στον SportDog ο Αχιλλέας Μπέος, για όσα στραβά και ανάποδα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

O Δήμαρχος Βόλου σχολίασε ότι τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία να αλλάξει προς το καλύτερο το άθλημα στην Ελλάδα, μίλησε για εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου, για διάτρητη διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά και για τις αποφάσεις του διαιτητή Παππά στα ντέρμπι της Λεωφόρου και της Τούμπας, που είχαν σκοπιμότητα.

Σύμφωνα με όσα είπε, το πρωτάθλημα στην Ελλάδα γίνεται προς όφελος του Ολυμπιακού, τον οποίο όμως επικροτεί αγωνιστικά. Αν και περιμένει κάποια στιγμή να χάσει αν δεν βρίσκεται σε καλή βραδιά…

Ποιο είναι το σχόλιό σας για όσα συνέβησαν στη χθεσινή σύσκεψη στη Λίγκα;

Από αυτά που έμαθα, έκαναν επίθεση στον Σαββίδη, κατέθεσε μία πρόταση ο Μελισσανίδης και αποφάσισαν να πάνε να δούνε τον Κοντονή. Υπήρξε και ένα άτυχο περιστατικό, μεταξύ του Θεοδωρίδη και του Παπαθανασάκη, αλλά η ένταση δεν είναι κακό πράγμα αν βοηθάει για να βρεθούν λύσεις. Αν αυτή η ένταση, δηλαδή, έγινε για να βρεθεί λύση πρός όφελος όλων, καλώς προκλήθηκε. Αλλά να βρεθεί λύση και όχι να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν. Γιατί αυτό που βλέπουμε τελευταία δεν είναι ποδόσφαιρο“.

Ασχοληθήκατε με το ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια, ποια πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η λύση για ένα πρωτάθλημα χωρίς φασαρίες, παράπονα, αντεγκλίσεις κ.λπ.;

Λύση σίγουρα δεν είναι να σταματήσει το Κύπελλο. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα και αν δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ. Είναι χρυσή ευκαιρία να αλλάξει τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί δεν γίνεται να διεξάγεται πρωτάθλημα για να έχει όφελος μόνο ένας αποδέκτης. Είναι η μοναδική χρονιά που το νέο πρωτάθλημα δεν πρέπει να αρχίσει, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Για να υπάρξει αλλαγή προς το καλύτερο, πρέπει να φύγει αυτή η διάθεση με το παραμικρό που γίνεται να λέμε ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος. Αλλά χρειάζονται πρόσωπα κοινής αποδοχής και όχι αυτοί που βρίσκονται τώρα στην ΕΠΟ. Είδα το παιχνίδι Τότεναμ – Άρσεναλ, που ήταν πολύ κακό από την πλευρά της διαιτησίας και δεν μίλησε κανείς για τη διαιτησία! Από αυτές τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, απέχει η Β΄ Εθνική. Που είναι μεγάλη γάγγραινα, γιατί ποδόσφαιρο είναι όλες οι κατηγορίες και όχι μόνο η Σούπερ Λιγκ. Από τις χαμηλές κατηγορίες πρέπει να μπούνε οι βάσεις, από το ερασιτεχνικό“.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για την ΕΠΟ και τη σύνθεσή της;

Μα είναι δεδομένο ότι πρέπει να αλλάξουν ακόμα και οι καρέκλες στην ΕΠΟ. Στην Ομοσπονδία βρίσκονται άνθρωποι που έχουν πάρει εργολαβία το ελληνικό ποδόσφαιρο και βλέπετε που έχει καταντήσει.

Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα εμπνεύσει για την αλλαγή και δεν θα αμφισβητηθεί. Θα περάσει και στον φίλαθλο κόσμο ότι είναι ικανός, αξιόπιστος. Κι αν γίνει ένα λάθος, θα καταλαβαίνουν οι οπαδοί ότι είναι λάθος. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, κάθε χρόνο να αλλάζουν τους κανονισμούς και να δίνουν πιστοποιητικά στους φίλους τους! Αυτά είναι εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου, είναι διάτρητη η διοίκηση της ΕΠΟ. Είναι έτοιμη η οικογένεια του ποδοσφαίρου για μία τέτοια λύση;

Αυτή τη χρονική στιγμή λυπάμαι γι΄ αυτούς που βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πρέπει να τελειώσει το πανηγύρι. Ας εξηγήσει, για παράδειγμα, ο κύριος Παππάς πώς πριν από δύο μήνες για μία φωτοβολίδα δεν επέτρεψε να αρχίσει το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και σε αντίστοιχο ματς, σε αυτό της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ εναντίον του Ολυμπιακού, που κατά τη διάρκειά του έγινε χαμός, επίμονα ζητούσε να συνεχιστεί. Πρόκειται για δύο αποφάσεις που χρίζουν ειδικής εξέτασης και είναι 100% σίγουρο πως υπήρχε σκοπιμότητα. Ελεγχόμενες αποφάσεις και προσωπικά πιστεύω ότι είχαν σκοπιμότητα“.

Η κατάσταση δείχνει να βρίσκεται σε οριακό σημείο – Πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Αν δεν αλλάξει, δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρωτάθλημα μόνο προς όφελος του Ολυμπιακού. Όλοι οι άλλοι είναι απλά μαριονέτες. Γι΄ αυτό βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε, γιατί η αδικία δημουργεί βία. Επειγόντως πρέπει να διαλυθεί η συμμορία της ΕΠΟ, γιατί μιλάμε για μεγάλη συμμορία. Που ελέγχεται από συγκεκριμένο άνθρωπο, με συγκεκριμένα οφέλη. Όποιος κι αν μπει στην κορυφή της ΕΠΟ μετά, καλό θα είναι να είναι να πρόκειται για πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ώστε αν κάνει και 5 ανθρώπινα λάθη, ο κόσμος να αντιλαμβάνεται ότι δεν έχουν γίνει επίτηδες. Και αυτοί οι εκβιασμοί, που λένε ότι θα πάνε στην ΦΙΦΑ κ.λπ., είναι αστείοι. Ας πάνε στη ΦΙΦΑ! Ποιος οφειλείται από τη σημερινή κατάσταση; Αν πάνε στη ΦΙΦΑ αυτή η κατάσταση θα αλλάξει και εκείνος που οφελείται σήμερα, μετά θα βγει χαμένος“.

Σήμερα υπήρξε πρωτοβουλιά από την Ξάνθη, για ενέργεια που αφορά όλες τις ομάδες πλην των τεσσάρων μεγάλων. Θα μπορούσε ο κύριος Πανόπουλος να ηγηθεί, ως πρόσωπο, εκστρατεία αλλαγής;

Δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου το ποδόσφαιρο. Ο κύριος Πανόπουλος, κατά την άποψή μου, έκανε μία πολύ καλή κίνηση. Το θέμα είναι αν θα συνεχίζει να την υποστηρίζει, όταν θα τον πάρει τηλέφωνο το πράσινο ή το κόκκινο, όπως τους αποκαλεί ο ίδιος. Αυτά που λέει τώρα ο Πανόπουλος, είναι πράγματα που είχα πει εγώ στο παρελθόν με άλλα λόγια. Δεν γίνεται να υπάρχει ένα πρωτάθλημα μόνο για τους μεγάλους, πρέπει να δημιουργηθεί αίσθημα δικαίου για όλους. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή, είναι να πρυτανέψει η λογική μέχρι το καλοκαίρι. Και να μπούνε κανονισμοί και νόμοι που θα διασφαλίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο“.

Τέλος, με αφορμή το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που πλησιάζει, θα ήθελα να κάνετε ένα αγωνιστικό σχόλιο.

Θα ήταν τυφλός κάποιος αν δεν παραδεχόταν ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα. Σε άλλον τομέα δεν επικροτώ τον Ολυμπιακό, όχι αγωνιστικά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η καλύτερη ομάδα πρέπει πάντα να κερδίζει. Κάτι που συμβαίνει συνέχεια με τον Ολυμπιακό. Αυτό που έγινε στην Κομοτηνή με τον ΠΑΟΚ, είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ήταν η καλύτερη από τις δύο ομάδες, αλλά έχασε. Η Πόρτο πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος η Λέστερ είναι πολύ κοντά στο να πάρει πρωτάθλημα με μπάτζετ πολύ μικρότερο από όλες τις μεγάλες ομάδες. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και την έχουμε ξεχάσει στην Ελλάδα. Όταν ο Ολυμπιακός είναι σε άσχημη περίοδο και ο εκάστοτε Παππάς του δίνει τη νίκη, είναι έγκλημα! Ποια θα μπορούσε να ήταν η λύση; Για τα επόμενα δύο χρόνια να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών όλα τα παιχνίδια του επαγγελματικού ποδφοσφαίρου. Να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο μόνο γυναίκες και παιδιά. Για να δημιουργήσουν νέους φιλάθλους. Αναφέρομαι, φυσικά, στις ομάδες που έχουν κόσμο, γιατί στην Ελλάδα το 70% των ομάδων μαζεύουν λιγότερους οπαδούς από όσους πιστούς βλέπει κάποιος ένα πρωινό στην εκκλησία“.

 

Πηγή: sportdog.gr