Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:06
Αθλητικά

Καταιγισμός ενστάσεων στο «koriopolis»






Ημέρα ενστάσεων ήταν η σημερινή στην περιβόητη δίκη του λεγόμενου «koriopolis». Η πλειοψηφία των συνηγόρων υπεράσπισης μεταξύ των οποίων και του Αχιλλέα Μπέου, κατέθεσαν μία σειρά από ενστάσεις με τις οποίες ζητούν να μην αναγνωστούν και κατ’ επέκταση να μην ληφθούν από τα δικαστήριο οι απομαγνητοφωνήσεις των περίφημων συνομιλιών.

Κι αυτό γιατί όπως στοιχειοθέτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στις ενστάσεις τους, οι απομαγνητοφώνησεις αυτές είναι παράνομες διότι δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Παράλληλα, τόνισαν ότι δεν υπάρχει στη δικογραφία το σύνολο των συνομιλιών, ενώ από τα πλέον τρανταχτά επιχειρήματα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει από ποιον έγιναν οι απομαγνητοφωνήσεις αυτές και ποιος έκανε επιλογή των συνομιλιών που μπήκαν στη δικογραφία.

Όπως αναφέρθηκε μάλιστα, σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει τελικά να λάβει υπόψη του τις απομαγνητοφωνήσεις, είναι ορατός ο κίνδυνος της ακυρότητας της οποιαδήποτε απόφασης, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Όπως και να έχει πάντως, από τα όσα ειπώθηκαν σήμερα, είναι ξεκάθαρο ότι ο τρόπος που έγιναν οι συγκεκριμένες απομαγνητοφωνήσεις είναι πέρα για πέρα παράνομος και πλέον απομένει η απόφαση της έδρας για το αν θα γίνουν δεκτές ή όχι οι ενστάσεις.