Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:56
Τοπικά

Καταδικάστηκε ο μεθυσμένος νταής που απείλησε σύζυγο και γονείς με όπλο






Ποινή φυλάκισης είκοσι εννέα μηνών και χρηματική ποινή 990 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 45χρονο ημεδαπό που με τη χρήση δίκαννου και εκρηκτικής ύλης απείλησε τη σύζυγό του και τους γονείς του ότι θα τους σκοτώσει και ότι θα τους ανατινάξει.

Ο 45χρονος δικάστηκε χθες και για τα δύο επεισόδια που προκάλεσε στην οικογενειακή του εστία τις βραδινές ώρες της περασμένης Δευτέρας και της Τετάρτης.

Δικάστηκε και για την παραβίαση δικαστικής απόφασης, καθώς ενώ του είχε απαγορευτεί να πλησιάσει στο σπίτι του μέχρι να δικαστεί, εντούτοις εκείνος δεν υπάκουσε το Δικαστήριο και επισκέφτηκε τη σύζυγό του, προκαλώντας νέο κακό χαμό.

«Δεν θυμάμαι τίποτα. Έχω νοσηλευτεί σε κλινική», είπε απολογούμενος στο Δικαστήριο ο 45χρονος ημεδαπός προκειμένου να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του.

Για την κατοχή του όπλου είπε ότι ανήκε στον πατέρα του, ενώ για τα εκρηκτικά ότι τα είχε κρυμμένα στην αυλή από πριν είκοσι χρόνια που τότε δούλευε σε λατομεία.

Σε επίμονες ερωτήσεις του Δικαστηρίου γιατί επισκέφτηκε εκ νέου το σπίτι του ενώ του είχε απαγορευτεί απάντησε και πάλι ότι: «Δεν θυμάμαι», ενώ σημείωσε ότι δεν έχει σκοπό να χωρίσει από τη σύζυγό του και έχει επικοινωνήσει με γιατρό για να παρακολουθήσει πρόγραμμα.

Νωρίτερα εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας η σύζυγός του, μία 32χρονη υπήκοος Αλβανίας. Η γυναίκα περιέγραψε λακωνικά τα γεγονότα με τις επίμονες παροτρύνσεις της έδρας να μη φοβάται και να μιλήσει.

«Φοβήθηκα», περιορίστηκε χαρακτηριστικά να δηλώσει για το δεύτερο επεισόδιο που προκάλεσε ο σύζυγός της χτυπώντας δυνατά την πόρτα της κρεβατοκάμαρας και φωνάζοντας ενώ μέσα στο δωμάτιο βρισκόταν κλειδωμένη η ίδια με το ανήλικο παιδί τους.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν ακόμη δύο αστυνομικοί, που ενημέρωσαν το Δικαστήριο για το σημείο που βρήκαν τα κατασχεθέντα και τις καταγγελίες που είχαν. Ακόμη, κατάθεση έδωσε και η αδερφή του δράστη, που ήταν παρούσα στο δεύτερο επεισόδιο και τόνισε ότι η ίδια του ζήτησε να φύγει και να μην συμπεριφέρεται έτσι.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη χρήση εκρηκτικών υλών, ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή και παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος καθώς πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις.