Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:44
Θεσσαλία

Καταδικάστηκε ιερέας στη Λάρισα για ενδοοικογενειακή βία






Μπορεί τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας να είναι συχνά στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας, όμως με αρνητικό πρωταγωνιστή ιερέα είναι κάτι που σπάνια συμβαίνει. Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας καταδικάστηκε ιερέας

που τα έβαλε με τη σύζυγό του αλλά και την κόρη του γιατί έμαθε πως η τελευταία είχε σχέση. Τη στιγμή μάλιστα που είχε καταναλώσει και αλκοόλ τα πράγματα αγρίεψαν και ο παπάς βγήκε από τα… ράσα του. Το περιστατικό έχει ως εξής.

Ο ιερέας και η σύζυγός του, που ήρθε το 1991 από την Αλβανία, έκαναν τέσσερα παιδιά. Όμως ο ιερέας είχε πρόβλημα με το αλκοόλ εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο. Μια ημέρα που γύριζαν μάνα και κόρη από τον οδοντίατρο άρχισε να τις βρίζει με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και επιτέθηκε. Έσπρωξε την σύζυγό του και στη συνέχεια χτύπησε με «κουτουλιά» την κόρη του αλλά και με γροθιά στο στομάχι.

«Είχε γνωριμία το κορίτσι εν γνώσει της μητέρας της. Εγώ το έμαθα μετά…» είπε ο ιερέας κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο της Λάρισας, διευκρινίζοντας πως «Σπρώξιμο υπήρχε, χτύπημα στο κεφάλι όχι. Δεν χτύπησα το κορίτσι με το μπουκάλι στο κεφάλι. Λογομαχήσαμε με τη σύζυγο, αλλά δεν τη χτύπησα. Με τα παιδιά μου τώρα είναι πολύ καλά τα πράγματα».

Η κόρη από την πλευρά της που είναι φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο τόνισε ότι «Έχω καλή σχέση πλέον με τον πατέρα μου. Χτύπησε τη μητέρα μου και επειδή μπήκα στη μέση χτύπησε και μένα. Είχε θέματα με τον αλκοολισμό αλλά πλέον είναι καλά».

Η σύζυγος ζήτησε να μην καταδικαστεί ο ιερέας γιατί «τα έχουμε βρει» και συνέχισε «Ένα πρωί πήγαμε οδοντίατρο με την κόρη μου και όταν γυρίσαμε μας έσπρωξε και έπεσα. Είχε πιεί, χτύπησε και το κορίτσι».

Ο ιερέας (από την Καρδίτσα) καταδικάστηκε για μια πράξη, αυτή της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 μηνών, με αναστολή. Στο πρώτο δικαστήριο είχε καταδικαστεί και για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς κρίθηκε ένοχος για το ότι χτύπησε με γυάλινο μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι την κόρη του. Κάτι που δεν αποδείχθηκε όμως σε αυτό το δικαστήριο. Όσον αφορά τέλος στις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον των γυναικών είχε παύσει υφ’ όρον η ποινική δίωξη από το πρώτο δικαστήριο κατ άρθρο 8 του νόμου 4198/2013.

 

 

Πηγή: Ελευθερία