Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:31
Τοπικά

Καταδίκη της Κ. Τασσοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση του Αχιλλέα Μπέου






Το ποσό των 5.000 ευρώ επιδίκασε στο Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, μετά από αγωγή που είχε καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, σε βάρος της δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», Κατερίνας Τασσοπούλου.

Το δημοσίευμα που όπως δέχθηκε στην απόφασή του (4/2016) το Δικαστήριο αποδείχθηκε ψευδές, και παρά ταύτα η καταδικασθείσα εν γνώσει της προέβη στη σύνταξη και τη δημοσίευσή του για να πλήξει την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου Βόλου, τον εμφάνιζε να μοιράζει αφειδώς τα χρήματα του ταμείου του Δήμου σε εφημερίδες προκειμένου να βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «απυρόβλητο», παραβιάζοντας έτσι το καθήκον της υπηρεσίας του.

Συγκριμένα στο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν επί λέξει και τα εξής: «Για τα χρήματα δε που μοιράζει σε εφημερίδες προκειμένου να έχει «ασυλία» δεν το συζητάμε… χιλιάρικα ζεστά φεύγουν κάθε μέρα από τα ταμεία του Δήμου…»

Διευκρινίζεται ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό Ιδρυμα, οπως είχε εξ αρχής δηλώσει ο κ. Μπέος.

Στην δίκη αυτή τον κ. Αχιλλέα Μπέο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Βόλου, κ. Αντώνης Ξηρός και την κ. Κατερίνα Τασσοπούλου, ο επίσης δικηγόρος Βόλου, κ. Νίκος Μόσχος, πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Σκοτινιώτη.