Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:07
Θεσσαλία

Καταδίκη δικηγόρου στη Λάρισα






Ένα μικρό «θαύμα» συντελέστηκε στη Λάρισα αφού μέχρι και ένας τυφλός «είδε» την κωμικοτραγική απάτη που προσπάθησε να στήσει εις βάρος του μια δικηγόρος.

Εν τέλει όλα ξεσκεπάστηκαν την κατάλληλη στιγμή, η νομικός βρέθηκε στο εδώλιο και καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας σε 3 χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Η δικηγόρος σύμφωνα με πληροφορίες απασχόλησε επανειλημμένως τα πειθαρχικά όργανα στον κλάδο της ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κάθεται στο εδώλιο ενός δικαστηρίου. Κατά το παρελθόν υπήρξε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας όμως τα τελευταία χρόνια είναι μέλος Δικηγορικού Συλλόγου άλλης πόλης στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα «επιτεύγματά» της, κατά τη διάρκεια του 2009 κατήρτισε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνώρισης χρέους εις βάρος ενός ηλικιωμένου Λαρισαίου που έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του. Στη συνέχεια το υπέγραψε τόσο για την ίδια, όσο για εκείνον, ενώ έβαλε και υπογραφή και για τη σύζυγό του, ως μάρτυρα. Ως δεύτερος μάλιστα μάρτυρας υπέγραψε και ο πατέρας της δικηγόρου πράξη που τον έφερε ως συγκατηγορούμενο στην υπόθεση. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα μέσα στο 2010 υπέβαλε προς τη δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής προσκομίζοντας μεταξύ άλλων το πλαστό ιδιωτικό συμφωνητικό κάτι που πέτυχε, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος Λαρισαίος να υποστεί οικονομική ζημιά αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Με τη βοήθεια της συζύγου του, ωστόσο, ο άτυχος Λαρισαίος, κίνησε τις διαδικασίες για να βρει το δίκιο και τελικά το πέτυχε, αφού η απόφαση σε πρώτο βαθμό δικαιώνει την προσπάθειά του. Η δικηγόρος που άσκησε έφεση, κρίθηκε ένοχη για τις πράξεις: της πλαστογραφίας με χρήση και της απάτης επί δικαστηρίω ιδιαίτερα μεγάλης ζημιάς. Ο πατέρας της που καταδικάστηκε ερήμην (προσφέρθηκε να τον εκπροσωπήσει η κόρη του κάτι που δεν δέχθηκε το δικαστήριο), σε 12 μήνες φυλάκιση, κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απλής συνέργειας σε απάτη επί δικαστηρίω ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας.

Πηγή: Ελευθερία