Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 18:27
Τοπικά

Καταγγέλλουν εκμετάλλευση από τους εμπόρους γάλακτος με πρόσχημα τις τιμές οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας






Αντιμέτωποι με ένα κυκεώνα προβλημάτων βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί ένα τέλος στην αναμονή χιλιάδων παραγωγών – δικαιούχων των συνδεδεμένων ενισχύσεων από το ΥπΑΑΤ αφού σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται η καταβολή των καθεστώτων που αφορούν την φυτική και ζωική παραγωγή.

Σχεδόν για δυο μήνες βρίσκονται στην αναμονή και οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας. Η πληρωμή τους είχε ανακοινωθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα, αυτές καθυστέρησαν. Παρόλα αυτά η διαδικασία έτρεξε προς όφελος των αγροτών που εδώ και καιρό αναμένουν τις συγκεκριμένες πληρωμές που αφορούν το 2016.
Την ίδια στιγμή οι αιγοπροβατοτρόφοι της Μαγνησίας καταγγέλλουν για εκμετάλλευση της άσχημης οικονομικής τους κατάστασης, την τακτική που ακολουθούν οι έμποροι γάλακτος παίζοντας ένα ανελέητο παιχνίδι με τις τιμές προμήθειας του προϊόντος. Όπως αναφέρει η πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Χαρούλα Διβάνη σε πολλούς οφείλονται χρήματα που ακόμη δεν τους έχουν αποδοθεί. Πλέον η βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων βρίσκεται στον αέρα καθώς τα χρέη τρέχουν και φως στο τούνελ δεν λέει να φανεί και για την εγχώρια κτηνοτροφία.
Τέλος η κ Διβάνη στρέφεται και κατά των κυβερνητικών βουλευτών που συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα καθημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται στη τοπική παραγωγή.