Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:23
Τοπικά

Κατάσχουν το πατρικό σπίτι συνταξιούχου στο Βόλο για χρέη ΕΝΦΙΑ 1.400 ευρώ!..






Λίγες μέρες πριν αφιχθεί στη Λάρισα, ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός της πρώτης φορά Αριστερά κυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας, έχοντας στις αποσκευές του την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη Ανάπτυξη, μια συγκέντρωση διαμαρτυρία συνταξιούχων έδωσε σε όλους να καταλάβουν το μέγεθος του δράματος που ο λαός βιώνει, αλλά και της αναξιοπιστίας των ΣΥΡΙΖΑίων που συνεχίζουν να εξαπατούν τους πολίτες.

Με δάκρυα στα μάτια το πρωί της Πέμπτης ένας συνταξιούχος από τη Μαγνησία εξήγησε στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την πανθεσσαλική συνταξιουχική διαμαρτυρία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το δράμα που ζει.

Επιδεικνύοντας στις κάμερες την κατασχετήρια έκθεση περιουσίας, είπε πως χάνει το πατρικό του σπίτι επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα 1.400 ευρώ που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με την εφορία εκδόθηκε κατασχετήριο και κοινοποιήθηκε στην κάτοχο της κατοικίας το 2016, αλλά πλειστηριασμός δεν πρόκειται να γίνει καθώς δεν υπάρχει Νόμος για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Τώρα γιατί το έστειλαν προφανώς ένα Θεός ξέρει…
«Το σπίτι δεν πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό», υποστηρίζεται από την εφορία και επισημάνθηκε πως πρέπει να γίνει ευνοϊκή ρύθμιση για να εξοφληθεί το χρέος, ειδάλλως δεν μπορεί να υπάρξει και καμία μεταβολή, δηλαδή να περάσει ιδιοκτησιακά σε άλλο πρόσωπο”

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε η τηλεόραση του ASTRA: