Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:50
Κόσμος

Καρχαρίας 7 μέτρων σε παραλία της Αυστραλίας -Απομακρύνθηκαν οι λουόμενοι (photos)






Σε εκκένωση της παραλίας στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας προχώρησαν οι αρχές μετά τον εντοπισμό λευκού καρχαρία που σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες έφτανε τα 7 μέτρα.

Μεγάλος Λευκός που κολυμπούσε στα ανοιχτά εντοπίστηκε από ελικόπτερο που «περιπολούσε» την περιπολούσε την περιοχή το απόγευμα της Κυριακής.

Ο καρχαρίας εντοπίστηκε σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή Marino Rocks με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και οι λουόμενοι να απομακρυνθούν από την παραλία.

«Είναι ο μεγαλύτερος που έχω δει ποτέ», ανέφερε ένας από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο περιπολίας.

Είναι πιθανό οι μεγάλοι λευκοί να ξεπερνούν και τα έξι μέτρα, σύμφωνα με τον ειδικό Andrew Fox που μίλησε στη Daily Mail, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε ότι τα 7 μέτρα είναι υπερβολή.

«Ειλικρινά, ακόμα και ένας καρχαρίας πέντε μέτρων είναι γιγάντιος και μοιάζει δυο φορές μεγαλύτερος- οπότε μπορεί κανείς να φανταστεί τι προκαλεί στην αντίληψη των ανθρώπων καρχαρίας έξι μέτρων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος που παρατήρησε τον Μεγάλο Λευκό κοντά στην Αδελαΐδα είναι έμπειρος, που δείχνει πως η εκτίμησή του δεν αποκλείεται να είναι σχετικά αξιόπιστη. Ωστόσο, όπως τόνισε, το μέγεθος ενός καρχαρία μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο εφόσον μετρηθεί.