Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 23:39
Αθλητικά

«Καρφιά» για Μαρινάκη από υποψήφιο πρόεδρο της FIFA






Στο στόχαστρο του υποψηφίου για την προεδρεία της FIFA, Ζερόμ Σαμπέιν, βρέθηκε ο Ολυμπιακός καθώς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή τις κατηγορίες για συμμετοχή του στην «εγκληματική οργάνωση».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Σαμπέιν εξαπέλυσε επίθεση στον συνυποψήφιο του Τζιάνι Ινφαντίνο, για τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε στη θητεία του στην UEFA.

Ο Σαμπέιν σχολίασε μεταξύ άλλων και την υπόθεση του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι δεν γίνεται να συμμετέχει μια ομάδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την ώρα που εκκρεμεί η υπόθεση του προέδρου της – δεν τον κατονόμασε – για συμμετοχή στην «εγκληματική οργάνωση».

Μάλιστα ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της FIFA, έκανε λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση των πρωταθλητών Ελλάδος από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, εξαιτίας των οικογενειακών σχέσεων ανάμεσα στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη, με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζερόμ Σαμπέιν

«Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός πήρε άδεια από την UEFA για να αγωνιστεί αυτή τη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρ’ ό,τι ο πρόεδρος του συλλόγου εμπλέκεται σε σκάνδαλο «στημένων» που σχετίζεται με εγκληματική οργάνωση. Οι κανονισμοί της UEFA απαιτούν τα κλαμπ να μην εμπλέκονται σε υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων. Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα κάνουν λόγο για συνομωσία λόγω των οικογενειακών σχέσεων του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της UEFA με τον Ολυμπιακό»