Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:45
Θεσσαλία

Καρδίτσα: Μεγάλες ζημιές από χαλάζι και βροχές






Απίστευτης έντασης βροχόπτωση που συνοδεύθηκε με έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στους Δήμους Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net το μπουρίνι που χτύπησε για τρίτη μέρα την περιοχή ήταν ιδιαίτερα ισχυρό δημιουργώντας προβλήματα σε καλλιέργειες αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα έντονη βροχόπτωση με χαλάζι σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net σημειώθηκε τόσο σε Μουζάκι, Μαυρομμάτι και Γελάνθη και ιδιαίτερα σε ορεινά χωριά όπως Δρακότρυπα, Βατσουνιά, Πορτή, Πευκόφυτο, Κρυοπηγή, Κερασιά, Κρυονέρι, Νεοχώρι με το χαλάζι στα ορεινά χωριά να δημιουργεί στρώμα πάγου καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τις καλλιέργειες που βρέθηκαν στην περασμά του.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι από το μπουρίνι έχουν πέσει δέντρα και κλαδιά εντός του οδικού δικτύου μαζί με φερτά υλικά με τα μηχανήματα του Δήμου Μουζακίου να κινούνται προς αποκατάσταση των ζημιών όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Μουζακίου Επ. Γκινής.

Πρωτόγνωρη ζημιά και στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Δ. Τσιαντής που αυτή την ώρα επισκέφθεται τα χωριά του Δήμου για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ζημιές που προκλήθηκαν. Μίλησε για ολοσχερή καταστροφή όπου πέρασε η χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες ενώ ζημιές υπάρχουν και στην παιδική κααατασκήνωση της Νεράιδας.