Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:27
Θεσσαλία

Καρδίτσα: Κόβει το κάπνισμα στα καταστήματα






Μετά τον γειτονικό Δήμο Τρικκαίων, ήρθε η σειρά του Δήμου Καρδίτσας να επιδείξει την αποφασιστικότητά του για την πλήρη εφαρμογή επιτέλους του αντικαπνιστικού νόμου ο οποίος σε ό,τι αφορά την ολική απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει από το 2010 (Ν. 3868/03.08.2010)!

Συγκεκριμένα στο Κεφ. Ζ’, Άρθ. 17 αυτού, περιλαμβάνονται μέτρα ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος από 1ης/9/2010 στους δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εστίασης, για την ολοκληρωμένη προστασία της δημόσιας υγείας, αίροντας όλες τις εξαιρέσεις του προηγούμενου αντικαπνιστικού νόμου!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης συζήτησε το θέμα όπου η Δημοτική Αρχή, δια του Δημάρχου κ. Φώτη Αλεξάκου κατέθεσε ένα σχέδιο εφαρμογής του νόμου οριστικά από την 1η Απριλίου 2018!

Όπως είπε ο Δήμαρχος ξεκινάει μια περίοδος ενημέρωσης των επαγγελματιών και καταστηματαρχών, αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού άπαντες θα πρέπει να συμμορφωθούν στις κείμενες διατάξεις διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και άλλες προβλεπόμενες από το νόμο πολύ αυστηρές κυρώσεις.

Στην ενημερωτική καμπάνια θα συμμετάσχουν όλες οι εμπλεκόμενες αυτοδιοικητικές και κρατικές υπηρεσίες, ο τοπικός σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης και ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, ενώ θα τοποθετηθούν αφίσες σε διάφορους δημόσιους η ψυχαγωγικούς χώρους.