Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:38
Τοπικά

Κανένα ενδιαφέρον από γιατρούς για την Αλόννησο






Δεν υπήρξε ούτε ένας γιατρός που να εκδήλωσε ενδιαφέρον να υπηρετήσει στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια θα επαναπροκηρύξει τις δύο θέσεις τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ η κάλυψη των κενών νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου θα γίνει με μετακινήσεις προσωπικού από τη Θεσσαλία.

 Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, στο περιθώριο σημερινής ημερίδας για τη διαχείριση των Νοσοκομειακών Αποβλήτων. Ανέφερε επίσης ότι στην Αλόννησο βρέθηκε στέγη για τους γιατρούς, ενώ σε συνεννόηση με τους Δήμους στα νησιά γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί η σίτισή τους ως κίνητρο για να δεχτούν να καλύψουν τις θέσεις.

Ειδικότερα για την Αλόννησο ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι η θέση του γενικού γιατρού στην Αλόννησο θα προκηρυχθεί εκ νέου όπως και αυτή του αγροτικού γιατρού καθώς και οι δύο διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι. Σημείωσε δε ότι στην Αλόννησο η ΥΠΕ νοίκιασε ακίνητο του Δασαρχείου για πέντε χρόνια για να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του ιατρού, ενώ σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, η Υγειονομική Περιφέρεια προσπαθεί να εξασφαλίσει τη σίτιση.

Τέλος ενόψει καλοκαιριού στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου, τα κενά θα καλυφθούν με μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού απ’ όλη τη Θεσσαλία, κυρίως με γενικούς γιατρούς. Εκτίμησε δε ότι το καλοκαίρι, με τις λύσεις που θα δοθούν, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κάλυψη των Σποράδων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.