Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:41
Τοπικά

«Καμπάνα» σε 55χρονη Βολιώτισσα που κληρονόμησε την περιουσία, αλλά ξέχασε τα… χρέη!






Κληρονόμησε αμύθητη περιουσία, χρεώθηκε όμως στο Δημόσιο με οφειλές εκατομμυρίων ευρώ. Βολιώτισσα ηλικίας 55 ετών δικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για οφειλή στο Δημόσιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή, υπό τον όρο της επιτήρησής της και επιμέλειάς της από Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής.

Η καταδικασθείσα δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο για να δικαιολογηθεί για την πράξη της.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε εφοριακός υπάλληλος, ο οποίος ενημέρωσε ότι οι οφειλές περιήλθαν σε εκείνη ως κληρονόμος εταιρείας που εδρεύει στον Βόλο και προφανώς έχει τζίρο εκατομμυρίων ευρώ.

Οι οφειλές αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2017. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η 55χρονη δεν παρουσιάστηκε στην εφορία για να πληρώσει τον φόρο.

Ο εφοριακός βεβαίωσε ότι για την επίμαχη διαθήκη υπήρξαν ενστάσεις και προσφυγές από πολίτες, οι οποίοι διεκδίκησαν μερίδιο κληρονομιάς, αλλά οι ενέργειές έπεσαν στο κενό, καθώς με αποφάσεις δικαστηρίων απορρίφτηκαν.

Η 55χρονη δεν είχε κάνει αποποίηση κληρονομιάς και έτσι σιωπηρά αποδέχτηκε την κατοχή της εταιρείας με τα κέρδη της, αλλά και τις οφειλές.

Στο μεταξύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες και έναν 33χρονο Σκιαθίτη για τα αδικήματα της μεταβολής αιγιαλού, της παράνομης κατάληψης δημόσιου κτήματος και της αυθαίρετης κατασκευής.

Κατά την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος λειτουργούσε εστιατόριο, και τον Απρίλιο του 2015 είχε τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα σε παραλία, ενώ είχε κατασκευάσει και ένα μεταλλικό στέγαστρο παρά το γεγονός ότι απαγορευόταν.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.500 ευρώ.