Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:55
Χωρίς κατηγορία

«Καμπάνα» για θανατηφόρο τροχαίο στη Σκιάθο

Ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 56χρονο Κύπριο για θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το 2017 στη Σκιάθο.
Στις 16 Ιουλίου 2017 σε άγνωστο χρονικό διάστημα ένας 36χρονος οδηγός «γουρούνας» τραυματιζόταν σοβαρά σε τροχαίο. Μετά από εφταήμερη νοσηλεία του σε Νοσοκομείο της Αθήνας υπέκυψε και στα τραύματά του. Πρόκειται για τον Ηρακλειώτη Μιχάλη Τρούλη γιο του Κώστα και της Άννας Τρούλη ιδιοκτητών στο παρελθόν των μάρκετ «Ίκαρος».
Συγκεκριμένα, το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Κουκουναριών – Σκιάθου σε αριστερή στροφή που οδηγεί σε ξενοδοχείο και έχει μονή διαχωριστική σήμανση. Ο άτυχος 36χρονος πήγαινε στη δουλειά του με τη μηχανή του τύπου «γουρούνα» όταν Ι.Χ. φέρεται να του έκλεισε τον δρόμο με αποτέλεσμα να εκτραπεί από την πορεία του και να ανατραπεί. Ο άτυχος 36χρονος έμεινε για άγνωστη ώρα στην άσφαλτο, αβοήθητος, έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Μετά από ειδοποίηση διερχόμενων, στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσε ασθενοφόρο ιδιωτικού πολυιατρείου για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας. Ακολούθησε αεροδιακομιδή στην Αθήνα και ο τραυματίας νοσηλεύτηκε στην Εντατική όπου και άφησε την τελευταία του πνοή καθώς υπέκυψε στα τραύματά του.
Για το θανατηφόρο τροχαίο δικάστηκε ένας 56χρονος Κύπριος, ο οποίος χθες δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική αγωγή επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο 56χρονος ήταν ο οδηγός αυτοκινήτου που δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή και έκοψε τον δρόμο του 36χρονου με αποτέλεσμα εκείνος να εκτραπεί από την πορεία του για να αποφύγει το ατύχημα και να ανατραπεί.
Από την πλευρά της η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι ο οδηγός είχε ελέγξει κανονικά την πορεία του, είχε ανάψει φλας και ανέμενε να στρίψει σε δρόμο. Για το δυστύχημα υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είδε το τροχαίο όμως δεν σταμάτησε καθώς δεν θεώρησε ότι εμπλέκεται στο δυστύχημα, ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη χώρα του και το αεροπλάνο του έφευγε σε δύο ώρες.
Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση του άρθρου 42 του Ν. 2696/99 ότι δηλαδή δεν προσέφερε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση και δεν ειδοποίησε την πλησιέστερη αστυνομική αρχή.