Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 13:13
ΒόλοςΤοπικά

«Καμπάνα» από το Αυτόφωρο σε 49χρονη που κατήγγειλε ψεύτικη ληστεία για να καλύψει έλλειμμα






Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος, με τριετή αναστολή και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 49χρονη ιδιωτική υπάλληλο από τον Βόλο, που σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της για να καλύψει έλλειμμα 13.000 ευρώ στο ταμείο της επιχείρησης (ιδιωτική κλινική), όπου εργάζεται.
Η ιδιωτική υπάλληλος είχε καταθέσει στους αστυνομικούς, πως  άγνωστος την είχε πλησιάσει με δίκυκλο μοτοποδήλατο, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της και της είχε αρπάξει την τσάντα με τα χρήματα. Η 49χρονη προσήλθε στην αστυνομία, ωστόσο έπεσε σε αντιφάσεις και στη συνέχεια ομολόγησε το ψέμα της.
Ενώπιον του Δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι το έλλειμμα ίσως είναι και λογιστικό λάθος, ενώ υποστήριξε ότι είχε έντονο στρες γιατί της είχαν αλλάξει πόστο και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στη νέα της θέση. «Μετάνιωσα, δεν μπορώ να λέω ψέματα», τόνισε.
Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, ενώ το Αυτόφωρο δεν έκανε αποδεκτό το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας της κατηγορούμενης.