Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:54
Άλλες Ειδήσεις

Καμαριέρες αποκαλύπτουν όσα δεν θα έπρεπε να γνωρίζετε για την καθαριότητα των ξενοδοχείων






Σας αρέσει να ταξιδεύετε συχνά. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Εχετε γνωρίσει διαφορετικές κουλτούρες, έχετε αλλάξει παραστάσεις, έχετε έρθει σε επαφή με δεκάδες διαφορετικούς ανθρώπους, έχετε δοκιμάσει τις παραδοσιακές γεύσεις κάθε τόπου.

Ολα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς το απαραίτητο εισιτήριο, αλλά και τον ακόμα πιο απαραίτητο χώρο διαμονής κατά τη διάρκεια των διακοπών και φυσικά εννοούμε τα ξενοδοχεία.

Η γκάμα τους τεράστια. Καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού κοινού. Με ή χωρίς αστέρια, χώρους χαλάρωσης και ευεξίας, σουίτες και άλλα κομφόρ, έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον πλανήτη 365 ημέρες το χρόνο.

Αν αναλογιστείτε τον όγκο αυτών των ανθρώπων – επισκεπτών αλλά και τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν κάθε διαμονή, η δουλειά ενός υπαλλήλου στο ξενοδοχείο δεν πρέπει να είναι και τόσο εύκολη.

Εχει όμως και την άλλη της πλευρά, αφού στα «παρασκήνια» συμβαίνουν όλα όσα ποτέ δεν θα μάθαινε κανένας πελάτης: από την καθαριότητα του δωματίου μέχρι την ερωτική σας περιπέτεια, διαβάστε τα δέκα μεγαλύτερα μυστικά τους.

 

Φερθείτε στο θυρωρό σαν να πρόκειται για τον καλύτερο σας φίλο

Ενας από τους «κώδικες» των ξενοδοχείων είναι η συμπεριφορά και το φιλοδώρημα προς το θυρωρό, γιατί αν αποκτήσετε την καλύτερη σχέση μαζί του, είναι ο άνθρωπος που θα σας βοηθήσει τόσο με διάφορα πρακτικά ζητήματα κατά τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο, όσο και με δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην πόλη.

 

Μην ξεχνάτε το φιλοδώρημα στην καμαριέρα

Ο μισθός μιας καμαριέρας δεν είναι και ο πιο ικανοποιητικός στις περισσότερες των περιπτώσεων και μάλιστα για τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης δουλειάς. Αφήστε ένα ποσό κάτω από το μαξιλάρι, ώστε η δική σας καμαριέρα να καταλάβει πως το ποσό προορίζεται για εκείνη ως ένδειξη στήριξης και ευχαρίστησης. Ανάλογα με τα αστέρια του ξενοδοχείου το ποσό κυμαίνεται από 4,5 έως 18 ευρώ στο εξωτερικό ανά ημέρα.

 

Μην κάθεστε απευθείας στον καναπέ και τις πολυθρόνες

Θα πρέπει πρώτα να τοποθετείτε μια πετσέτα ή ένα σεντόνι, καθώς πολλοί πελάτες μπορεί να έχουν προηγουμένως καθίσει γυμνοί.

Το δωμάτιο σας δεν είναι τόσο καθαρό όσο φαίνεται

Οι καμαριέρες είναι υπεύθυνες για τα δωμάτια που υπάρχουν σε όλους τους ορόφους ενός ξενοδοχείου και φροντίζουν καθημερινά για την καθαριότητα, η οποία πρέπει να πραγματοποιείται ανάμεσα στις ώρες των αναχωρήσεων και των αφίξεων. Τα σεντόνια πλένονται καθημερινά, όμως οι κουβέρτες για παράδειγμα, μόνο μια φορά την εβδομάδα και τα καλύμματα σπανιότερα, ίσως μια φορά το μήνα, αν δεν υπάρχουν εμφανείς λεκέδες. Οταν λοιπόν ψάχνετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου θα πρέπει να απαιτείτε ένα ολοκαίνουριο σετ σεντονιών και μια καθαρή κουβέρτα ή πάπλωμα. Επίσης, το κοντρόλ της τηλεόρασης είναι το λιγότερο καθαρό αντικείμενο μέσα σε κάθε δωμάτιο, ενώ θα ήταν καλύτερο να πίνατε τα ροφήματα σας σε πλαστικά ποτήρια, παρά τα γυάλινα του ξενοδοχείου.

 

Τα δωμάτια διαφέρουν μεταξύ τους

Οι άνθρωποι στη ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου γνωρίζουν πολύ καλά τις ανέσεις και τα προτερήματα κάθε δωματίου, όπως για παράδειγμα αν κάποιο έχει μεγαλύτερη τηλεόραση ή καλύτερη θέα στην περιοχή. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται κάθε πελάτης στην υποδοχή καθορίζει και το αν θα αποκτήσετε το πολυπόθητο δωμάτιο.

 

Προσέξτε το περιεχόμενο του μίνι- μπαρ

Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης που αναγράφονται στις ετικέτες των προϊόντων, όπως τα σνακ, μέσα στο μίνι – μπαρ του δωματίου σας, αλλά και τα καπάκια από τα μπουκάλια με αναψυκτικό, ώστε να μην έχουν ανοιχτεί.

 

Για πιο οικονομικές τιμές καλέστε απευθείας στο ξενοδοχείο

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες αναζήτησης ξενοδοχειακών μονάδων που δημοσιεύουν ενδιαφέρουσες προσφορές για υποψήφιους πελάτες. Όμως, αν πραγματικά θέλετε να πετύχετε το καλύτερο ντιλ με το ξενοδοχείο σας, τότε δεν έχετε παρά να καλέσετε απευθείας στη ρεσεψιόν, καθώς τα ξενοδοχεία πληρώνουν περίπου 25% προμήθεια στα σάιτς αυτά.

 

Αν έχετε κάποια ερωτική σχέση, αυτό είναι αντιληπτό

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου αντιλαμβάνονται τα πάντα ως προς τις ερωτικές σας περιπέτειες, ακόμα κι αν αυτές είναι παράνομες, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν δίνουν καμία σημασία, αφού θα χαμογελάσουν με ευγένεια.

 

 

Πηγή: bovary.gr