Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:36
Θεσσαλία

Και στην Βουλγαρία αναζητούν ίχνη της μικρής από τον Τύρναβο






Με το που έγινε γνωστή χθες η ιστορία της μικρής Νικολέτας που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στον Τύρναβο στα βουλγαρικά ΜΜΕ σήμανε συναγερμός.

Ήδη από χθες σε δελτία ειδήσεων μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών έγινε άμεση σύνδεση αυτής της περίπτωσης με την περίπτωση της μικρής Μαρίας πριν λίγα χρόνια.

Κανάλια όπως το bTV με τίτλους όπως «νέος ξανθός άγγελος βρέθηκε στην Ελλάδα», αναρωτιόταν αν η περίπτωση της Νικολέτας είναι παρόμοια με της μικρής Μαρίας που από αφέθηκε από τους βούλγαρους ρομά γονείς της σε Έλληνες ρομά.

Την σκυτάλη σήμερα πήραν δεκάδες βουλγαρικά sites που αναμεταδίδουν την αναγγελία της ελληνικής αστυνομίας με τις φωτογραφίες της μικρής με την βάσιμη υποψία ότι πρόκειται για βουλγαρικής καταγωγής παιδί ενώ και δεκάδες είναι τα σχόλια είτε κάτω από τις αναρτήσεις στα sites είτε στα κοινωνικά δίκτυα.

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ένας 42χρονος και η 41χρονη σύζυγός του, οι οποίοι παρ’ ότι δήλωσαν γονείς στη συνέχεια έπεσαν σε αντιφάσεις. Πέραν των δύο ατόμων συνελήφθη και ένας 45χρονος, ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο σπίτι και αναζητούνταν από την Αστυνομία για άλλη υπόθεση.

Το μικρό κοριτσάκι έχει απομακρυνθεί από τον οικισμό και γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι βιολογικοί του γονείς.

 

 

Πηγή: newpost