Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 07:03
Τοπικά

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς στο Βόλο






Ο Δρ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, μιλώντας στο taxydromos.gr, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι “παρακολουθούμε το φαινόμενο και την εξέλιξή του, χωρίς όμως να ανησυχούμε”.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Λέκκας ο σεισμός εκδηλώθηκε σε ρήγμα 3 χιλιόμετρα βόρεια από το κέντρο του Βόλου, στην περιοχή μεταξύ Γλαφυρών- Μελισσατίκων- Φυτόκου. Το ρήγμα είναι ήδη χαρτογραφημένο και όπως τόνισε ο κ. Λέκκας δεν είναι επικίνδυνο και δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς, όπως αυτούς που έδωσαν τα ρήγματα της Νέας Αγχιάλου και του Αλμυρού.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Καθηγητή, δεν φαίνεται να έχει συνέχεια. Τόνισε επίσης ότι τα κτίρια του Βόλου είναι κατασκευασμένα με αυστηρές προδιαγραφές, και για το λόγο αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά: “έχουν μεγάλα περιθώρια για να αντέξουν πολύ μεγαλύτερους σεισμούς και έτσι δεν ανησυχούμε για σεισμούς όπως ο σημερινός ή και μεγαλύτερος”.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ