Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 19:13
Τοπικά

Καθαρός ο Παγασητικός σύμφωνα με τις μετρήσεις






Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κολυμβητές στις κοντινές με το Βόλο ακτές, από υπέρβαση σε μικροβιακούς δείκτες, λόγω της ρίψης χλωριωμένων λυμάτων στο λιμάνι, από τη βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό στην οδό Λαρίσης. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, από τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που γίνονται καθημερινά από το διαπιστευμένο εργαστήριο για λογαριασμό της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί καθώς η όλη διαδικασία παρακολούθησης δεν έχει ολοκληρωθεί, μέχρι και την ολοκλήρωση της επισκευής του καταθλιπτικού αγωγού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ επιπλέον επισημάνθηκε από πηγές της αρμόδιας Διεύθυνσης, ότι “από τη στιγμή που δεν παρατηρούνται υπερβάσεις, δεν τίθεται θέμα έκδοσης ανακοίνωσης που να απαγορεύει την κολύμβηση στις ακτές του Παγασητικού”.

Παράταση για αύριο πήραν οι εργασίες στον αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ στην οδό Λαρίσης

Η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη οριστική και μόνιμη αποκατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού επί της οδού Αθηνών – Λαρίσης θα γίνει τελικά αύριο Πέμπτη και ώρα 06:00 π.μ. και ο εκτιμώμενος χρόνος επισκευής  κυμαίνεται από  6 έως 12 ώρες.

Προκειμένου να γίνει η τελική  αποκατάσταση της βλάβης η παροχή λύματος του κεντρικού αντλιοστασίου αφού πρώτα χλωριωθεί, οδηγείται στην υπερχείλιση,  σύμφωνα με την Περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Η ΔΕΥΑΜΒ ζητά την κατανόηση των οδηγών για το χρονικό διάστημα μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών και τους πληροφορούμε ότι σύντομα θα δοθεί πάλι στην κυκλοφορία.