Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:41
Τοπικά

Καθαρισμός Αναύρου από Λιμεναρχείο, εθελοντές και μαθητές






Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου 2016 ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας που πραγματοποιείται στο Βόλο από 30 Μαΐου έως και την 5 Ιουνίου, διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου στην παραλία Αναύρου του Βόλου καθαρισμό ακτής και βυθού.

«Η πόλη του Βόλου και ο τοπικός πληθυσμός της, είναι ιδιαίτερα γνωστοί για την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος», επισημαίνεται από το Λιμεναρχείο Βόλου. Έτσι κάθε χρόνο από την Υπηρεσία, παράλληλα με την πιστή εφαρμογή μέτρων και ελέγχων, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάληψη πρωτοβουλιών και παρόμοιων δραστηριοτήτων, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους συναρμόδιους φορείς για ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και εξασφαλίζοντας την όσον δυνατή συμμετοχή όλων των πολιτών σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.

Στο κάλεσμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ανταποκρίθηκαν με οικολογική συνείδηση, τα εξής σχολεία: 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 9ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 12ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Βόλου και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός η «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ», καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων –Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών, η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας, ενώ η εταιρεία NORTH AEGEAN SLOPS – Ηλ. Ορφανίδης ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων από όλα τα σημεία καθαρισμού.

Κατά τη δράση συγκεντρώθηκαν σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, λάστιχα καθώς και άλλα απορρίμματα που ρυπαίνουν τη θάλασσα και τις ακτές.