Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:41
Αθλητικά

Καθήστε αναπαυτικά, αρχίζει το Euro






Η αλήθεια είναι πως θα μας κακοφανεί ένα Euro χωρίς την παρουσία της Εθνικής μας, αλλά σίγουρα το διευρυμένο φέτος ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των 24 ομάδων θα μας κρατήσει συντροφιά, ένα μήνα γεμάτο μπάλα.

Η Γαλλία, προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της από το τρομοκρατικό χτύπημα του περασμένου Νοέμβρη και φοράει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί την σπουδαιότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Απόψε στις 22.00 ώρα Ελλάδος, το χωρητικότητας 81.338 θεατών Stade de France είναι έτοιμο να υποδεχθεί Γαλλία και Ρουμανία, με τους δύο μονομάχους της πρεμιέρας, να θέλουν για τους δικούς τους λόγους να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση.

Από τη μια οι «οικοδεσπότες» Γάλλοι, θέλουν κάπου εκεί, στη συνοικία Σεν Ντενί του Παρισιού, να κάνουν ποδαρικό με το δεξί στο «σπίτι» τους, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι «τρικολόρ» παρά τις απουσίες, με πιο ηχηρή αυτή του Καρίμ Μπενζεμά, θέλουν να επαληθεύσουν τον τίτλο ενός από τα φαβορί, με τον στόχο για την ομάδα του Ντεσάν να είναι η πρόκριση στον τελικό.

Από την άλλη οι Ρουμάνοι, στην πέμπτης τους διοργάνωση θα κοιτάξουν να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν. Η πρεμιέρα κόντρα στους οικοδεσπότες, δεν είναι εύκολη σε καμία περίπτωση, αλλά η Ρουμάνοι προφανώς θα είναι απαλλαγμένοι από το άγχος, το οποίο βαραίνει τους διοργανωτές.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, οι Γάλλοι θα είναι πάνοπλοι στο σημερινό παιχνίδι, ενώ ο Άνχελ Ιορντανέσκου δεν θα έχει στη διάθεση του τον Φιλίπ ο οποίος είναι τραυματίας.

 

Πηγή: sport-fm.gr