Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 18:47
Τοπικά

Καθάρισαν την ακτή Αναύρου και ζητούν like για την πρωτιά






Καθάρισαν την παραλία στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής εκστρατείας και πλέον ζητούν like στη φωτογραφία τους στο facebook για να μπορέσουν να… «καθαρίσουν» και την πρωτιά.

Ο λόγος για τους λιλιπούτειους μαθητές του 4ου νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας και την εκπαιδευτικό τους, Αποστολία Μπέκα. Όπως επισημαίνει η κ. Μπέκα, το σχολείο έλαβε μέρος σε διαγωνισμό «Καθαρίζουμε την Ευρώπη», καθαρίζοντας την ακτή του Αναύρου, όμως για να βγουν πρώτοι χρειάζονται όσα περισσότερα like γίνεται στην ιστοσελίδα της εκστρατείας στο facebook.

Στη σελίδα «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη» (Let’s Clean up Europe) τις δικές τους πρωτοβουλίες έχουν αναρτήσει ομάδες μαθητών από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Οι Βολιώτες μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τον καθαρισμό των ακτών.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων καταλήγουν στους ωκεανούς, τις παραλίες, τα δάση. Προκειμένου να μειωθεί η ρύπανση και με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, έχει καθιερωθεί μια ημέρα το χρόνο η δράση πανευρωπαϊκού καθαρισμού.