Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:06
Θεσσαλία

Καζάνι που βράζει η φυλακή Τρικάλων-Σε συνεχόμενες στάσεις εργασίας οι υπάλληλοι






Σοβαρά προβλήματα διαπιστώνονται στη λειτουργία των φυλακών Τρικάλων και οι εργαζόμενοι σε αυτοί κρούουν τον κώδων του κινδύνου.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  διαπιστώνοντας ότι παρά τις εκκλήσεις τους τα προβλήματα αντί να επιλύονται οξύνονται, προχωρούν σε συνεχόμενες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας την ερχόμενη εβδομάδα ως εξής

Τρίτη 05 Ιουνίου 2018 και ώρες 15:00 έως 18:00

Τετάρτη 06 Ιουνίου 2018 και ώρες 15:00 έως 18:00

Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018 και ώρες 09:00 έως 12:00

Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018 και ώρες 15:00 έως 18:00

«Κλείνοντας δύο μήνες  από τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν μέρος στο Κατάστημά μας, ήμαστε για ακόμα μία φορά στη δυσάρεστη  θέση να σημειώσουμε τη στασιμότητα στα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Τα οφειλόμενα ρεπό ξεπερνούν τις 6500 και συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ οι οφειλόμενες άδειες κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Καμία ουσιαστική πρόοδο δεν σημειώθηκε ως προς τις εσωτερικές λειτουργίες του καταστήματος, παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις μας έγγραφες και προφορικές, αφού οι ιθύνοντες συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη στα σοβαρά προβλήματα του προσωπικού.

Η νέα προκήρυξη 6Κ/2018 η οποία τοποθετεί στο κατάστημά μας εννέα ΔΕ φύλαξης έναν ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας έναν ΠΕ Σωφρονιστικών Ενηλίκων και έναν Παθολόγο Ιατρό δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως σταγόνα στον ωκεανό στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε όλα τα τμήματα.

Σε όλα τα παραπάνω προβλήματα έρχονται να προστεθούν απαξιωτικές συμπεριφορές προσώπων οι οποίες εμπεριέχουν μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς το προσωπικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βλάπτεται η προσωπικότητά τους και η επιβίωση στο χώρο εργασίας μας να καθίσταται μη βιώσιμη.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όποια θέση και αν κατέχει, να φοβερίζει να προσβάλει αλλά και να χλευάζει τους εργαζόμενους του καταστήματος, αφού τέτοιες ενέργειες τείνουν πια να γίνουν καθημερινό φαινόμενο δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη βεβαρημένο κλίμα.

Οδηγούμενοι προς αυτή τη κατεύθυνση, θα εκτελέσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προκηρύσσοντας τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον».

 

 

Πηγή: trikalavoice.gr