Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 09:23
Τοπικά

Κίνηση ανθρωπιάς Ιρλανδών για να «γυρίσει» στη Σκόπελο ο 37χρονος που “έφυγε” ξαφνικά πριν το γάμο του






Η ιστορία του 37χρονου Γιάννη Νάστα, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στην Ιρλανδία και στις 3 Ιανουαρίου 2016 έφυγε ξαφνικά από την ζωή, όχι μόνο συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Σκοπέλου, αλλά έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Νάστας μαζί με την αγαπημένη του Δέσποινα Ανδρικοπούλου είχαν μεταναστεύσει στην Ιρλανδία λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Αν και στην αρχή το ζευγάρι πέρασε πολλές δυσκολίες στη χώρα, μέσα σε περίπου 3 χρόνια, όπως αναφέρουν φίλοι τους «ο Γιάννης και η Δέσποινα είχαν καταφέρει να πατήσουν στα πόδια τους».

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣΗ ΝΕΚΡΟΣ1

Ο 37χρονος Σκοπελίτης χάρη στο ταλέντο του στους υπολογιστές, στην ευφυΐα και τον χαρακτήρα του, ξεχώρισε γρήγορα και έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της Ιρλανδικής αεροπορικής Ryanair, ενώ και η αρραβωνιαστικιά του Δέσποινα Ανδρικοπούλου είχε βρει ικανοποιητική επαγγελματική στέγη.

«Όλα έμοιαζαν ιδανικά και το ζευγάρι έκανε όνειρα για γάμο και παιδιά… Το σπίτι τους είχε γεμίσει με …μπομπονιέρες, τα σχέδια για προσκλητήρια και νυφικό προχωρούσαν, ενώ η επιθυμία τους για την απόκτηση ενός παιδιού ήταν μεγαλύτερη από ποτέ», μεταφέρουν χαρακτηριστικά οι φίλοι τους.

Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για το ζευγάρι, αφού όπως είναι γνωστό, λίγα 24ωρα μετά την Πρωτοχρονιά, η καρδιά του 37χρονου παλικαριού σταμάτησε ξαφνικά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Γιάννης Νάστας δεν γύρισε ποτέ στην ζωή.

«Το σοκ που ακολούθησε για την Δέσποινα ήταν τεράστιο», αναφέρουν φίλοι τους, καθώς, όπως προσθέτουν «η κοπέλα εκτός από το πένθος της, έπρεπε να διαχειριστεί και ένα σωρό γραφειοκρατικά θέματα σε μια ξένη χώρα, ώστε ο άντρας που σε λίγες ημέρες θα παντρεύονταν, να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του για να ταφεί…»

Και κάπου εκεί, ξεκίνησαν για εκείνη καταστάσεις που φαντάζουν απίθανες με καθυστερήσεις, παράδοξα και τη γραφειοκρατία πάνω από όλα. Προς έκπληξη της, η κοπέλα ήρθε αντιμέτωπη με μια απίστευτη κίνηση ανθρωπιάς από μέρους των «ψυχρών» -όπως τους χαρακτηρίζουν κάποιοι- Ιρλανδών.

Η Ryanair με τις χαμηλού κόστους πτήσεις, αποδείχτηκε μεγάλη σε συναισθήματα. Η Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Έλληνα μετανάστη και εργαζόμενου της, παραχώρησε ένα από τα Boeing της και μετέφερε δωρεάν την σορό του Γιάννη Νάστα, από το Δουβλίνο στην Σκόπελο, ενώ μια ομάδα υπαλλήλων και στελεχών της εταιρείας, που ήταν κοντά στον πρόωρα χαμένο 37χρονο Σκοπελίτη, ταξίδεψε ως το νησί των Σποράδων για να του πει το τελευταίο αντίο και να στηρίξει την οικογένεια του.

Ο μάνατζερ της Εταιρίας Declan Costello, καθώς και τα στελέχη της, οι Tommy Stewart, Alexandros K., και Hasna El M, και οι κολλητοί φίλοι του Γιάννη, Ray Maloney και Siomon O’ Cearuill, ήταν κάποιοι από αυτούς που πέταξαν από την παγωμένη Ιρλανδία στην Σκόπελο για να τιμήσουν έναν Έλληνα που έφυγε πρόωρα, βυθίζοντας σε μεγάλο πένθος την γυναίκα, την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.