Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 22:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρκυρα: Βρήκαν σε θάλασσα και ξηρά πάνω από μισό τόνο χασίς!






Δεν πίστευαν στα μάτια τους τις τελευταίες ημέρες οι λιμενικοί στην Κέρκυρα οι οποίοι συνολικά βρήκαν στη θάλασσα και σε παραλίες συνολικά 551 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Η επιχείρηση του λιμενικού ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής όταν ενημερώθηκε για ένα φουσκωτό σκάφος μεγάλης ιπποδύναμης με δύο επιβάτες, το οποίο αφού δεν κατάφερε να ξεφορτώσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στην Ιταλία, στη συνέχεια κατευθύνθηκε είτε προς την Κέρκυρα είτε προς την Αλβανία.

Το πλήρωμα του σκάφους του λιμενικού που ξεκίνησε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή των Διαπόντιων Νησιών εντόπισε αρχικά έναν σάκο με 48 κιλά χασίς.

Λίγες ώρες αργότερα ένα δεύτερο σκάφος εντόπισε βόρεια των Οθωνών τέσσερα δέματα με 30 κιλά χασίς.

Αυτό όμως δεν ήταν το τέλος της υπόθεσης καθώς το μεσημέρι της Τρίτης λιμενικοί στους Οθωνούς στη θέση Ηλιοβασίλεμα βρήκαν 19 σακους επιμελώς κρυμμένους. Μέσα σε αυτούς άγνωστοι είχαν κρύψει 253 δέματα συνολικού βάρους 446 κιλών χασίς.

Τελευταίο «χτύπημα» ο εντοπισμός από το Αστυνομικό Τμήμα Εσπεριών στην παραλία Αλμυρός ενός σάκου με 22 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 26 κιλών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού συνολικά τις τελευταίες πέντε ημέρες κατασχέθηκαν 551, 155 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα: