Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:38
Αθλητικά

“Κάποιοι προσπαθούν να φράξουν το δρόμο μας προς τη Σούπερ Λίγκα”






Το πρωί η διοίκηση της ΠΑΕ Βόλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τη διαιτησία του Κατσικογιάννη στον αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας.

Το απόγευμα ήρθε και η αντίδρασή του αντιπροέδρου του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου στα θέματα του Αθλητισμού, Απόστολου Ζαρκάδα Βεργή, ο οποίος μεταξύ άλλων καλεί τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας και ταμία της ΕΠΟ, κ. Περικλή Λασκαράκη να πάρει άμεσα θέση σε όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στους αγώνες της ομάδας μας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν μπορεί να προστατεύσει την ομάδα μας να παραιτηθεί ώστε να μην συμμετέχει έστω και άθελα του σε αυτή την κατάφορη αδικία που βιώνει ο Βόλος¨”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόστολου Ζαρκάδα Βεργή έχει ως εξής:

Ως αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου αρμόδιος στα θέματα του αθλητισμού, αισθάνομαι θλίψη με την αδικία που συντελείται εις βάρος της ομάδας της πόλης μου, τον Βόλο.

Την ίδια στιγμή λοιπόν, που η ομάδα της πόλης μου βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο, κάποιοι εξωγενείς παράγοντες φαίνεται πως επηρεάζουν διαιτητές με σκοπό να καθορίσουν τα αποτελέσματα των αγώνων της, ώστε να της φράξουν το δρόμο προς τη Σούπερ Λίγκα.

Για το λόγο αυτό καλώ την πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας και ταμία της ΕΠΟ, κ. Περικλή Λασκαράκη, να πάρει άμεσα θέση σε όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στους αγώνες της ομάδας μας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν μπορεί να προστατεύσει την ομάδα μας να παραιτηθεί ώστε να μην συμμετέχει έστω και άθελα του σε αυτή την κατάφορη αδικία που βιώνει ο Βόλος.

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε σωρεία διαιτητικών σφαλμάτων εις βάρος του Βόλου στους έως τώρα αγώνες πρωταθλήματος.

Ωστόσο θα σταθώ μόνο σε δύο: Στο ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Κέρκυρας στο μεταξύ μας αγώνα από τον «περίεργο» Νεοφυτιάδη εκ Κορίνθου και στο καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Βόλου στην προχθεσινή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λάρισας που αρνήθηκε να καταλογίσει ο επίσης «περίεργος» Κατσικογιάννης.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι και οι δύο προαναφερθέντες διαιτητές, όπου η εκτίμησή μου είναι ότι τα λάθη τους εις βάρος του Βόλου δεν ήταν ανθρώπινα αλλά είχαν σκοπιμότητα, συγκαταλέγονταν μέχρι πέρυσι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο υποβιβάστηκαν προφανώς για αντίστοιχα εγκληματικά λάθη.

Ας ελπίσουμε ότι οι δυο αυτοί διαιτητές δεν θα ξανασφυρίξουν και θα διαγραφούν μια για πάντα από τους πίνακες.

Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που αντιμετωπίζει την ομάδα της πόλης μου με αυτόν τον τρόπο.

Ας υπενθυμίσει κάποιος στα μέλη της ΚΕΔ ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γυρίσει στις «μαύρες» εποχές του παρελθόντος όπου από την αρχή του πρωταθλήματος γνωρίζαμε τον πρωταθλητή. Αν πάλι δεν μπορείτε να συμβάλλετε στην εξυγίανση του αθλήματος που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια, παραιτηθείτε.

 

Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής