Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 21:03
Τοπικά

Κάλπες και στο Βόλο για τις Κυπριακές εκλογές






Ο Βόλος είναι μια από τις εννέα πόλεις της χώρας όπου θα στηθούν κάλπες για να ψηφίσουν οι Κύπριοι που ζουν στην περιοχή, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιανουαρίου και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Οι εκλογείς είναι κυρίως, Κύπριοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι στο Βόλο είναι περίπου 400.

Το εκλογικό κέντρο του Βόλου, θα λειτουργήσει στο Δημαρχείο της πόλης (Κέντρο Ξ),  για την εξυπηρέτηση όλων των εκλογέων, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στο Βόλο. Στη Θεσσαλία θα λειτουργήσει και άλλο εκλογικό κέντρο, στη Λάρισα, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Νομού Μαγνησίας, κ. Αδάμος Μουζούρης, είναι η πρώτη φορά που στήνονται κάλπες στο Βόλο για τις προεδρικές εκλογές. Γενικά, κάλπες θα στηθούν στις πόλεις όπου λειτουργούν Πανεπιστήμια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλος, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Κομοτηνή) και ο αριθμός των Κυπρίων φοιτητών είναι πάνω από 50.

Σχολιάζοντας το προεκλογικό κλίμα που επικρατεί στην Κύπρο (καθώς ο ίδιος βρίσκεται αυτή την περίοδο εκεί) ο κ. Μουζούρης τόνισε ότι η εικόνα είναι παρόμοια με αυτή που έχουμε δει να επικρατεί στις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα και χαρακτηρίζεται από γενική αδιαφορία και απάθεια.