Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 15:56
Τοπικά

Κάθειρξη σε «αστυ-νονό», πρώην αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, για ναρκωτικά






Στο χώρο που ο ίδιος κινούνταν επαγγελματικά για αρκετά χρόνια, δηλαδή σ αυτόν των ναρκωτικών ουσιών ενεπλάκη, ως αρνητικός πρωταγωνιστής όμως αυτή τη φορά, ένας απόστρατος αστυνομικός και εν τέλει καταδικάστηκε σε 10 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξη. Ο 47χρονος που επί σειρά ετών ανήκε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου της αίθουσας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για πράξεις που σε κάποιες από τις οποίες κηρύχτηκε ένοχος.
Συνελήφθη πέρυσι τέτοιο καιρό από Αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου μαζί με άλλους δύο (έναν 57χρονο, μα 35χρονη) και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε διαδοχικά συνολική ποσότητα ηρωίνης, βάρους 42,6 γραμμαρίων, ενώ στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν: 45,9 γραμμάρια ηρωίνης, 38 ναρκωτικά δισκία, 5 γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 57.737,95 ευρώ, ένα πιστόλι με κενό γεμιστήρα, ένα δακρυγόνο, ένα δίκαννο, δύο γκλοπ, ένα στιλέτο, 53 δυναμιτάκια διαφόρων τύπων, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου και 6 κινητά τηλέφωνα.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας ο πρώην αστυνομικός (για τον οποίο και εκκρεμεί ακόμα ένα εφετείο) μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε πως «είχα ταλέντο στη δουλειά μου και τα αποτελέσματα φάνηκαν με τις επιτυχίες μου και τις συλλήψεις. Δεν είχα πρόθεση να μπλέξω. Γλίστρησα όμως δύο φορές».
Ο συνήγορος του πρώην αστυνομικού ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο πελάτης του «για 15 χρόνια βοηθούσε να διαλευκανθούν εκατοντάδες υποθέσεις» και αναρωτήθηκε «Με τι άτομα θέλετε να συναναστρέφεται έχοντας τόσα χρόνια στην συγκεκριμένη υπηρεσία;»
Μάλιστα όταν έθεσε το ερώτημα: «Μα όλος ο Βόλος από αυτόν προμηθευόταν ναρκωτικά;»
Σηκώθηκε από το ακροατήριο μια γυναίκα και φώναξε με δύναμη «Φυσικά. Από αυτόν έπαιρνε…» για να την οδηγήσουν οι αστυνομικοί έξω από την αίθουσα με απόφαση του προέδρου.
Συνολικά ο 47χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 9 μηνών ενώ του επέβαλλε και χρηματική ποινή 30 χιλιάδων ευρώ καθώς κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις: της ιδιαίτερα διακεκριμένης διακίνησης από κοινού ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση και τελεσθείσα με όπλα, της παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης κατοχής κροτίδων με ελαφρυντικά. Παράλληλα του στερήθηκαν τα πολιτικά δικαιώματα για τρία χρόνια. Το δικαστήριο αποφάνθηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση με τον όρο της καταβολής των 10.000 ευρώ. Αθώος κρίθηκε για τις πράξεις της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Πηγή www.eleftheria.gr