Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 14:50
Τοπικά

Κάηκε ολοσχερώς σπίτι στην Πορταριά






Ολοσχερώς καταστράφηκε η σκεπή και το μεγαλύτερο μέρος σπιτιού που βρίσκεται στο δρόμο Πορταριάς –Μακρινίτσας, στην περιοχή πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο της Πορταριάς.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10.30 σήμερα Παρασκευή το πρωί και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, μετά την κλήση που δέχθηκε για να επέμβει, σήμανε συναγερμός καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε παρακείμενες κατοικίες, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Επί τόπου έσπευσαν συνολικά 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Βόλου, με 15 άνδρες, που για μία ώρα περίπου έδιναν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στο σπίτι βρίσκονταν και ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγει από αυτό έπεσε και τραυματίστηκε.

Ο ηλικιωμένος άνδρας απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα και στον τόπο της φωτιάς παραμένουν έξι πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά πιθανά ξεκίνησε από το χώρο της σκεπής.