Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 18:39
Τοπικά

Ι.Σ.Μ.: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς οικογενειακούς γιατρούς οι ασφαλισμένοι






«Καμπανάκι» κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αναφορικά με την επικείμενη λήξη των συμβάσεων των οικογενειακών γιατρών, καθώς η μη παράτασή τους -όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση – “θα σημαίνει ουσιαστικά απασφάλιση του πληθυσμού με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης”.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ενημερώνει τους ασφαλισμένους της περιοχής μας ότι δεν λειτουργεί πλήρως το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) που επιθυμεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Υγείας. Αυτό συμβαίνει διότι οι νέες συμβάσεις με οικογενειακούς ιατρούς (Παθολόγους, Γενικούς ιατρούς και Παιδιάτρους) αλλά και η πλήρης ανάπτυξη των προβλεπόμενων Τ.Ο.Μ.Υ δεν έχουν προχωρήσει, λόγω μειωμένης στελέχωσης από ιατρούς.

Ως εκ τούτου εξακολουθούν να ισχύουν οι προηγούμενες συμβάσεις με τους ιατρούς που προβλέπει τις 200 επισκέψεις μηνιαίως, αφού δεν έχουμε ενημερωθεί επισήμως ότι λήγουν αυτές οι συμβάσεις μέχρι τέλους Ιουνίου 2018.

Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που προτρέπει τους ασφαλισμένους να δηλώσουν οικογενειακούς ιατρούς από τον Ιούλιο του 2018, χωρίς να διευκρινίζει που θα το δηλώσουν καθώς και ποιους ιατρούς θα δηλώσουν, εφόσον δεν έχουν καλυφθεί, όπως αναφέρουμε, οι θέσεις των προβλεπόμενων οικογενειακών ιατρών.

Ελπίζουμε οι αρμόδιοι, υπό την πίεση των δανειστών, να μην προχωρήσουν στην λήξη των υφιστάμενων συμβάσεων των ιατρών, χωρίς προηγουμένως να  έχει λειτουργήσει το νέο σύστημα Π.Φ.Υ. για το οποίο έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις μας, διότι αυτό θα σημαίνει ουσιαστικά απασφάλιση του πληθυσμού με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης.