Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:04
ΘεσσαλίαΚαρδίτσα

Ισόβια σε πρώην αστυνομικό για φόνο






Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας στον πρώην αστυνομικό, που το περασμένο καλοκαίρι σκότωσε τον αδελφό του και αποπειράθηκε να δολοφονήσει και τη νύφη του στην Καρδίτσα, λόγω περιουσιακών διαφορών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας έκρινε ένοχο τον 66χρονο, ο οποίος κατηγορούταν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο (είχε πυροβολήσει και τη νύφη του) και του επέβαλε, κατά πλειοψηφία 4-3, ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Τα τρία μέλη του Δικαστηρίου που μειοψήφησαν, είχαν την άποψη, ότι ο 66χρονος έπρεπε να καταδικαστεί για τον φόνο του αδερφού του και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της νύφης του με «ενδεχόμενο δόλο και ενώ τελούσε εν βρασμώ ψυχής». Αυτή ήταν και η θέση της υπεράσπισης. Όλα έγιναν περίπου στις 11:00 το πρωί της 25ης Αυγούστου 2017, όταν ο 69χρονος πήγε στο πατρικό του μαζί με τη σύζυγό του. Εκεί βρισκόταν ήδη ο 66χρονος αδερφός του.

Εδώ και χρόνια τα δυο αδέρφια είχαν διαφορές για τα περιουσιακά. Όταν ο 66χρονος έστειλε στον αδερφό του εξώδικο, εκείνος αποφάσισε να του ζητήσει τον λόγο.